Actual Diverse

Elon Musk, învins în prima fază de Twitter: procesul începe repede, în octombrie

Elon Musk, învins în prima fază de Twitter: procesul începe repede, în octombrie

Elon Musk a acuzat Twitter că grăbește procesul, iar un judecător a dat verdictul: Miliardarul și compania se vor confrunta în toamnă.

Elon Musk, învins în prima fază de Twitter: procesul începe repede, în octombrie

Twitter a intentat marți un proces împotriva lui Elon Musk, după ce miliardarul Tesla a renunțat la acordul de achiziție de 44 de miliarde de dolari.

Procesul urmărește să-l oblige pe Musk să încheie înțelegerea și să cumpere Twitter, argumentând că acordul pe care l-a semnat este „obligatoriu” și că acum se retrage „pentru că nu mai servește intereselor sale personale”.

Elon Musk a răspuns oficial procesului Twitter, vineri, într-un dosar ”aprins” al instanței, în care acuză compania de social media că a încercat să-și grăbească procesul împotriva lui, la „viteză mare”, după două luni de întârziere deliberată în furnizarea datelor utilizatorilor și verificarea afirmațiilor Twitter despre conturile de boți.

În scrisoarea prin care a anunțat că își va rezilia oferta de cumpărare a companiei, Musk a susținut că Twitter nu și-a respectat „obligațiile contractuale”, și că „timp de aproape două luni, domnul Musk a căutat datele și informațiile necesare pentru a face o evaluare independentă a prevalenței conturilor false sau de spam de pe platforma Twitter”.

Aceste plângeri au avut ecou în instanța în care a fost depus vineri dosarul. S-a spus că instanța ar trebui să respingă cererea Twitter pentru un proces rapid în următoarele luni, pretinzând că acest caz era mult mai complicat decât a fost prezentat de companie și că ar fi nevoie de mai mult timp pentru analiză.

Disputa de bază privind conturile false și spam este fundamentală pentru valoarea Twitter. Este, de asemenea, extrem de intensivă în fapte și experți, necesitând timp substanțial pentru cercetare”.

De asemenea, în dosar s-a mai prezentat faptul că la o întâlnire din mai cu directorii companiei „Musk a fost uluit să afle cât de slab a fost procesul” pentru estimarea conturilor de spam ale Twitter.

La acea vreme, Musk a postat pe Twitter că acest proces implică un eșantion aleatoriu de doar 100 de conturi pe zi. „Atât. Fără automatizare, fără IA, fără învățare automată„, se spune în dosar.

Potrivit Sky News, Twitter a înregistrat o primă victorie. Un judecător a decis marți că procesul intentat de companie împotriva lui Elon Musk, în legătură cu acordul de achiziție de 44 de miliarde de dolari, care va avea loc în octombrie, în cadrul unui proces de cinci zile.

Istoria conflictului

Îngrijorarea lui Musk cu privire la spam și conturile de boți de pe Twitter a amenințat achiziția timp de luni de zile. După rezistența inițială a Twitter, compania a acceptat oferta lui Musk de a o cumpăra la sfârșitul lunii aprilie.

Câteva săptămâni mai târziu, Musk a spus că afacerea era „în așteptare”, în timp ce a analizat afirmația Twitter conform căreia spam-ul sau roboții reprezintă mai puțin de 5% din conturile sale de utilizatori.

În iunie, avocații lui Musk au depus o plângere la SEC (The Securities and Exchange Commission), acuzând Twitter că „rezistă în mod activ și îi zădărnicește drepturile la informare”, prin faptul că nu îi furniza datele pe care le dorea, amenințând că va opri afacerea.

La 8 iulie a.c., avocații lui Musk au trimis o scrisoare către SEC în care anunța că acesta se retrage. În acuzațiile de marți, Twitter a mai spus că „farsele” lui Musk și „disprețul pe care l-a arătat” față de companie pun afacerea în pericol.

Musk a răspuns acuzației, în stilul caracteristic, într-un scurt tweet, scriind: „Oh ce ironie lol”.

Depunerea dosarului de vineri a marcat primul răspuns formal prezentat în numele lui Musk, care solicită ca data procesului să fie stabilită la sau după 13 februarie 2023, pentru a avea timpul necesar de a evalua afirmațiile Twitter cu privire la cantitatea de roboți de pe platformă.

Foto: arhiva