Actual International

Eroul Ucrainei, un mare magnat, a fost ucis de ruși

Eroul Ucrainei, un mare magnat, a fost ucis de ruși
cancan.ro

„Nikolaev este un oraș al eroilor. În fiecare zi ne pierdem locuitorii, soldații. Și astăzi orașul nostru și-a pierdut eroul”,  a spus șeful administrației militare din regiunea Nikolaev

Duminică, 31.07.2022, începând cu ora 1 noaptea, armata rusă a bombardat orașul ucrainean Nikolaev, timp de 4 ore.

Potrivit, publicației ucraineene Ukrainska Pravda, în timpul bombardamentului, o rachetă a lovit casa unuia dintre cei mai bogați oameni din țară, Oleksei Vadaturski, în vârstă de 74 de ani.

De asemenea, trebuie precizat faptul că încă din anul 2014, după ocuparea Crimeei, Rusia a impus sancțiuni împotriva lui Vadaturski.

Oleksei Vadaturski, milionarul pe care ediția în ucraineană Forbes îl clasa în anul 2020 pe locul 15 în topul celor mai bogați ucraineni, cu o avere de 450 de milioane de dolari, era proprietarul celei mai mari companii de cereale din țară, Nibulon, care produce, depozitează și transportă cereale.

Această companie este singura din Ucraina din domeniul agricol care are flotă de nave și șantier naval, fiind totodată și cea mai mare de profil din țară.

Declarația primarului orașului Nikolaev

Alexander Senkevici, primarul orașului Nikolaev, a anunțat pe Telegram impactul bombardamentelor de duminică noapte: „Astăzi, Nikolaev a fost supus bombardamentelor masive. Probabil cele mai puternice întâmplate vreodată. Explozii puternice s-au auzit după unu dimineața și până la 5 dimineața. O serie de obiective au fost distruse, clădiri rezidențiale au fost avariate”.

Declarația șefului administrației militare din regiunea Nikolaev

Conform șefului administrației militare din regiunea Nikolaev, Vitali Kim, în casă se afla și soția milionarului, ucisă și ea.

Anterior confirmării făcute de Vitali Kim, sursele UP declaraseră: „Este adevărat. Le-au lovit casa. Trupul soției a fost deja scos.”

„Astăzi orașul nostru și-a pierdut eroul, directorul general al companiei Nibulon. Oleksei Vadaturski și soția sa, Raisa Mihailivna au murit tragic în urma bombardării orașului pe timp de noapte. Oleksiy Opanasovych a făcut multe pentru regiunea Nikolaev, multe pentru Ucraina. Contribuția sa la dezvoltarea industriei agricole și a construcțiilor navale, la dezvoltarea regiunii, este neprețuită”, a declarat Vitali Kim.

Viața, pe scurt, a milionarului ucis de ruși

Vadaturski avea 74 de ani. S-a născut în regiunea Odesa. A fondat compania Nibulon după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991. Potrivit agravery.com, în 2016-2017, compania a ocupat primul loc pe lista exportatorilor ucraineni de grâu, citează polishnews.co.uk