Actual Diverse

Evaluare Națională 2022. Au fost publicate rezultatele finale

Evaluare Națională 2022. Au fost publicate rezultatele finale
evz.ro

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat azi că numărul mediilor peste 5 de la Evaluarea Națională a crescut cu 0,1%, până la 82,4%, în urma contestațiilor.

De asemenea, ministrul Educației a precizat și că numărul mediilor de 10 a crescut.

Pentru cei interesați, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2022 au fost publicate astăzi, 30 iunie 2022, pe site-ul edu.ro, precum și la avizierele școlilor.

Anul acesta au fost recorectate 7,12% din numărul total de lucrări. Iar în urma rezolvării contestațiilor, a crescut și numărul elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2022.

Se menționează faptul că în urma primelor rezultate, 221 de elevi obținuseră media 10, iar ulterior contestațiilor depuse numărul elevilor care au avut lucrări fără greșeală a ajuns la 237.

Pe de altă parte, au existat 17 situații în care, după contestații, elevii au avut notele schimbate cu mai mult de două puncte. Cele 17 lucrări vor fi corectate din nou, pentru a treia oară, la București, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Referitor la județul Dâmbovița, unde s-a făcut evaluarea digitalizată, la matematică, 98,5% dintre notele contestate au rămas nemodificate sau au suferit modificări cu diferențe de maximum 50 de sutimi, iar la limba și literatura română, niciun elev nu a avut nota modificată cu diferențe de un punct sau mai mult, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Câte contestații au fost depuse anul acesta

Anul acesta, în urma rezultatelor inițiale de la Evaluarea Națională ,potrivit edupedu.ro, au fost depuse:

  • peste 13.300 de contestații la Limba română
  • peste 8.260 de contestații la matematică

Ce pondere are media obținută  la Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională