Actual International

Ex amanta fostului rege al Spaniei spune că are o carte cu noi informații șocante despre moartea prințesei Diana

Ex amanta fostului rege al Spaniei spune că are o carte cu noi informații șocante despre moartea prințesei Diana
Infoactual

Amanta din trecut a fostului rege al Spaniei a afirmat că are o carte care pretinde „implicarea agențiilor de informații britanice și americane” în moartea prințesei Diana.

Ex amanta fostului rege al Spaniei spune că are o carte cu noi informații șocante despre moartea prințesei Diana

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, care după cum se știe a fost amanta fostului rege al Spaniei, susține că această carte a fost lăsată în apartamentul ei în timpul „unei operațiuni” care a fost efectuată de agenți ai serviciilor de informații spaniole la locuința ei din Elveția, a declarat marți, 8 noiembrie 2022, un tribunal.

Un avocat care îl reprezintă pe Juan Carlos I a declarat în fața Curții de Apel că doamna Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, cunoscută și sub numele de Corinna Larsen, a declarat că ar fi primit un „apel telefonic de urmărire” de la o persoană pe care nu o cunoștea și care a făcut o „aluzie” la modul în care a murit prințesa Diana, relatează Mirror.

Juan Carlos, acum în vârstă de 84 de ani, care a abdicat de la tron în 2014 pentru a-i face loc fiului său, Felipe al VI-lea, a lansat un apel după ce a pierdut o bătălie la Înalta Curte cu fosta sa iubită.

Fosta amantă, acum în vârstă de 57 de ani îl acționează în instanță pe Juan Carlos cerând daune pentru vătămare corporală, acuzându-l că i-a provocat o „mare durere psihică” prin spionarea și hărțuirea ei. Juan Carlos neagă, însă, toate acuzațiile care îi sunt aduse.

Avocații care îl reprezintă pe fostul rege au încercat să argumenteze imunitatea acestuia în fața instanțelor engleze, datorită statutului său regal, însă judecătorul actual Nicklin nu a fost deloc de acord.

Avocatul Timothy Otty KC, a declarat marți  judecătorilor de apel că una dintre acuzațiile aduse de Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a fost aceea că actele din apartamentul său din Villars, Elveția, au fost ”deranjate”.

El a declarat în fața instanței că „o operațiune” a agenției spaniole de informații CNI i-a văzut pe aceștia intrând în apartamentul doamnei Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn din Elveția, pentru a o „amenința”. Și aici apare referirea directă la cartea dată.

Într-un argument scris, avocatul a subliniat că femeia fostă amantă a susținut că „documentele au fost deranjate în apartamentul ei’ din Villars”.

„Se pretinde că intrușii au lăsat o carte pe tema implicării agențiilor de informații britanice și americane în moartea prințesei Diana”, a mai precizat avocatul în același act scris prezentat instanței de judecată.

„Se mai susține că (Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn n.r.) a primit un apel telefonic de urmărire în Elveția de la o persoană necunoscută care vorbea spaniola și care a informat-o că „există multe tuneluri între Monaco și Nisa. O aluzie la modul în care a fost ucisă Prințesa Diana, în urma unui accident de mașină în tunelul Pont de l’Alma din Paris, pe care cartea lăsată de intruși îl identificase ca fiind la mâna serviciilor de informații”, se menționează în același context juridic.

Acțiunea inițiată în justiție vine după ce fosta amantă a regelui a făcut dezvăluiri incendiare în opt episoade de podcast. Ea dezvăluie în serialul de opt episoade că fostul rege al Spaniei o suna de zece ori pe zi la serviciu și folosea un nume fals, pentru a păstra secretă relația lor.

Vorbind despre relația ei cu Juan Carlos I, ea povestește în podcast: „Mă suna de zece ori pe zi și îmi trimitea flori și scrisori”.  Femeia de afaceri daneză a mărturisit, pe calea undelor, că s-a simțit „căsătorită” cu fostul rege în timpul relației lor și l-a descris ca fiind „soțul inimii ei”, după cum relatează The Times.