Diverse

Exclusiv. Bilanțul gafelor președintelui american, la aniversare. Biden împlinește azi 80 de ani

Exclusiv. Bilanțul gafelor președintelui american, la aniversare. Biden împlinește azi 80 de ani
Infoactual

Azi, Biden împlinește frumoasa vârstă de 80 de ani. Decenii de istorie are în spate actualul președinte american, dar și zeci de gafe care mai de care mai surprinzătoare și inedite. Pentru a marca această zi, Infoactual va prezenta bilanțul momentelor inedite de până acum.

Exclusiv. Bilanțul gafelor președintelui american, la aniversare. Biden împlinește azi 80 de ani

Până la gafe să facem mai întâi o scurtă prezentarea a președintelui Biden. Puțin știu că numele complet este Joseph Robinette Biden Jr. Prenumele Robinette nu se știe de ce a fost ales de părinți, dar e posibil să aibă o semnificație.

Joseph Robinette Biden Jr. s-a născut la 20 noiembrie 1942, este un politician american, al 46-lea și actualul președinte al Statelor Unite. membru al Partidului Democrat, el a fost anterior cel de-al 47-lea vicepreședinte, din 2009 până în 2017, în timpul președintelui Barack Obama, și a reprezentat statul Delaware în Senatul Statelor Unite din 1973 până în 2009.

Duminică, 20 noiembrie 2022, Biden împlinește frumoasa vârstă de 80 de ani.

Biden, care s-a născut și a crescut în Scranton, Pennsylvania, s-a mutat cu familia sa în Delaware în 1953, pe când avea doar zece ani. A studiat la Universitatea din Delaware înainte de a-și lua licența în drept la Universitatea Syracuse.

A fost ales în consiliul comitatului New Castle în 1970 și a devenit al șaselea cel mai tânăr senator din istoria Statelor Unite după ce a fost ales în Senatul Statelor Unite din partea statului Delaware în 1972, la vârsta de 29 de ani.

Biden a fost președinte sau membru principal al Comisiei pentru relații externe a Senatului timp de 12 ani. De asemenea, a prezidat Comisia judiciară a Senatului din 1987 până în 1995; a condus efortul de a adopta Violent Crime Control and Law Enforcement Act și Violence Against Women Act și a supravegheat șase audieri de confirmare la Curtea Supremă a SUA, inclusiv audierile controversate pentru Robert Bork și Clarence Thomas.

Bidenisme sau momente incredibile, dar adevărate

Presa americană le numește ”Bidenisme” sau mai pe românește, gafe.

Un moment de actualitate. O scenă șocantă cu președintele SUA Joe Biden a fost filmată de camerele televiziunilor din toată lumea. Biden este surprins, din nou (nu era pentru prima dată), cu o foaie care îl instruiește când să stea jos și când să facă fotografii, în timp ce se află la summitul G20. Despre aceasta a scris, pe larg, Infoactual, într-un număr anterior.

Înainte de a pleca spre un summit, președintele american în exercițiu a confundat Cambodgia cu Columbia.

”Ţin să mulţumesc premierului pentru leadership-ul Columbiei la preşedinţia ASEAN,” a declarat preşedintele american, în timp ce se afla alături de premierul Cambodgiei, Hun Sen.

Liderul american a făcut această gafă în timp ce se afla la deschiderea summit-ului naţiunilor din Asia de Sud-Est, organizat la Phnom Penh.

Columbia, ţară din America de Sud, pare să fie în spiritul preşedintelui american, căci el a comis aceeaşi eroare când a plecat de la Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia. El a declarat jurnaliştilor că „se îndreaptă spre Columbia,” corectându-se rapid: „Vreau să spun Cambodgia.” Materialul este publicat pe larg într-o ediție Infoactual.

La începutul lunii noiembrie, președintele Joe Biden a confundat, preț de câteva secunde, războiul din Ucraina cu cel din Irak, în timp ce discursul său aborda problema inflației. Președintele Biden a realizat imediat greșeala și s-a corectat, adăugând că se gândește la Irak pentru că acolo a murit fiul său. În realitate, Beau Biden a murit de cancer cerebral în 2015, în Statele Unite.

De-a lungul timpului s-au adunat multe citate ciudate, bidenisme, care pot face obiectul unei cărți sau unui film documentar – istoria va decide.

În luna noiembrie, gafele au atins apogeul. Cele de mai sus fiind cele mai recente, pe care media le-a pus în principal pe seama vârstei reputatului octogenar, unul dintre liderii ai lumii de astăzi.