Politică

Exclusiv. Poziţia de prim-vicepreşedinte PNL, cea mai râvnită. Dan Motreanu are prima şansă

Exclusiv. Poziţia de prim-vicepreşedinte PNL, cea mai râvnită. Dan Motreanu are prima şansă

Cu cât luna mai se apropie, atunci când va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu atât se încing şi luptele privind alcătuirea echipei noului preşedinte liberal. Prin alegerea lui Nicolae Ciucă la președinția PNL au rămas şi câteva funcţii vacante.

Poziţia de prim-vicepreşedinte PNL, cea mai râvnită. Dan Motreanu are prima şansă

Europarlamentarul Dan Motreanu, preşedinte al filialei PNL Giurgiu este unul dintre mulţii liberali care se visează prim-vicepreşedinte. Dan Motreanu s-a regăsit printre cei cinci principali susţinători ai moţiunii lui Nicolae Ciucă la congresul din 10 aprilie.

Surse din interiorul PNL ne-au mărturisit că bătălie mare se dă şi pe postul deţinut de Lucian Bode. În interiorul PNL, spun sursele noastre,  părerile sunt împărțite când vine vorba de alegerea noii echipe.

O parte dintre liderii PNL doresc să rămână actuala echipă și să se propună un nume doar pentru locul vacantat de prim-vicepreşedinte, lăsat de Lucian Bode, care a anunţat că va candida pentru postul de secretar general.

O altă parte din PNL, mai exact liderii de organizații care au performat la alegerile electorale, ca Ilie Bolojan și Dan Motreanu, doresc o nouă alegere a echipei Biroului Executiv care să poată gestiona și conduce cu adevărat partidul în locul premierului Nicolae Ciucă.

Motivul unei noi echipe ar fi lipsa de experienţă politică a premierului liberal, ţinând cont că în scurt timp în teritoriu încep să se facă primele mişcări în privinţa pregătirii alegerilor din 2024 şi „este nevoie de o echipa care să cunoască și să se implice cu adevărat în problemele interne a liberalilor”, ne-au mai spus sursele noastre.

Biroul Național este format dintr-un secretar general, patru prim-vicepreședinți, 24 vicepreședinți, trezorier și 18 membri, lideri ai organizațiilor județene. Consiliul Național este cel care votează noul Birou Executiv prin vot secret, consiliu ce ar urma să aibă loc pe 27 mai, conform surselor citate.