Actual

PNL a decis: Sebastian Burduja și Marcel Boloș vor fi miniștri, iar Iulia Scântei va candida la CCR

PNL a decis: Sebastian Burduja și Marcel Boloș vor fi miniștri, iar Iulia Scântei va candida la CCR
Foto: iulia scântei Facebook

Infoactual.ro anunța ieri, în exclusivitate, că se vor produce schimbări în Guvernul Ciucă. Azi a venit confirmarea.

PNL a decis: Sebastian Burduja și Marcel Boloș vor fi miniștri, iar Iulia Scântei va candida la CCR

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis azi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Conducerea PNL a votat, de asemenea, nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei (foto), pentru funcția de judecător la CCR, din partea Senatului. Nominalizarea la Curtea Constituțională este râvnită și de fostul judecător Cristi Danileț, propus de USR și de ONG-ul al cărui vicepreședinte este.

Încă de ieri, am anunțat că în perioada imediat următoare premierul Nicolae Ciucă va face cele două schimbări în cabinetul său. Sursele noastre erau guvernamentale, așa cum am anunțat. Deci, puțin probabil ca premierul să nu accepte propunerile PNL.

De ce au fost aleși Boloș și Burduja

În scurta perioadă de când Marcel Boloş este interimar la Ministerul Proiectelor Europene a arătat colegilor de partid că merită să devină ministru plin, iar ei l-au desemnat azi pentru preluarea portofoliului.  Locul său la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi ocupat de Sebastian Burduja, un tânăr politician care s-a făcut remarcat în activitatea ca președinte PNL al filialei Sectorului 1, dar și consilier al premierului Ciucă.

La începutul lunii aprilie, Burduja anunţa pe pagina sa de socializare că misiunea sa principală din funcția de consilier va fi susținerea eforturilor Guvernului pentru atragerea investițiilor străine, dar și promovarea investițiilor românești în străinătate.

„În acest sens, un instrument esențial este o agenție națională de promovare a investițiilor, construită după cele mai bune practici regionale și globale. I-am prezentat premierului acest model, iar sprijinul său deplin a însemnat preluarea acestei inițiative în coordonare și cooptarea mea în echipă pentru a sprijini operaționalizarea acestui proiect”, a scris Sebastian Burduja în mesajul său.