Actual

Exerciții militare în apropierea orașului, panică printre cetățeni! Primarul care l-a contactat direct pe ministrul Apărării

Exerciții militare în apropierea orașului, panică printre cetățeni! Primarul care l-a contactat direct pe ministrul Apărării

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt speriați din cauza exercițiilor militare de la marginea orașului! Zgomotul puternic care i-a decis să acționeze.

„Acțiunile militare ar trebui anunțate din timp!”

Mai mulți cetățeni din Sfântu Gheorghe au fost deranjați de sunetul armelor din apropierea orașului, asta după ce au avut loc mai multe exerciții militare. Potrivit primarului acestui oraș, astfel de acțiuni ale armatei ar trebui anunțate din timp, pentru ca cetățenii să fie pregătiți:

„Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor. În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie”, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe pe Facebook.

Se pare că pe data de 5 aprilie, militarii au desfășurat o instrucție colectivă cu muniție de manevră (gloanțe oarbe) în apropierea orașului Sfântu Gheorghe. La această acțiune au participat soldații din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”.