Actual

Totul despre Familia Regală a României! Informațiile se găsesc în ediția specială Almanah Evenimentul Istoric 2023

Almanah Evenimentul Zilei, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Evenimentul Istoric lansează un produs special dedicat tuturor celor pasionați de istoria și poveștile regalității din România: Almanah Evenimentul Istoric 2023. Prin intermediul a nenumărate documente, dosare, corespondențe și fotografii inedite, volumul dezvăluie scandalurile, secretele și victoriile Familiei Regale a României.

Almanahul Evenimentul Istoric 2023 poate fi achiziționat, începând de astăzi, 15 decembrie 2023, de la toate punctele de difuzare a presei și online, pe www.edituradecarte.ro.

Printre cele mai interesante subiecte pe care le puteți descoperi în paginile ediției speciale Almanah Evenimentul Istoric 2023, se numără: 

  • Enigma tablourilor cumpărate de Carol I și scoase din țară de Mihai I
  • Marile minciuni privind bijuteriile Reginei Maria și Tezaurul de la Moscova
  • Amorurile și abdicările Regelui Carol al II lea

Enigma celor 42 de tablouri cumpărate de Regele Carol I și dispărute din România

Cu ce bunuri de valoare a ieșit Regele Mihai și suita sa din România, după abdicare? Există atât de multe versiuni ale aceleiași povești, că drumul spre adevăr este un adevărat labirint. 

Pe vremea comunismului s-a creat o întreagă mitologie privind averea uriașă cu care a plecat Regele Mihai din România. Iar subiectul cel mai arzător era: locul în care se află tablourile cu care se presupunea că Regele ar fi ieșit din țară și cum pot fi ele recuperate. Pentru că, potrivit legislației de la acea vreme, Coroana Regală – cu tot ceea ce deținea – era asimilată Statului Român, și nu cu Familia Regală. 

Cum s-a încheiat cursa recuperării tablourilor? Aflați răspunsul, însoțit de documente din Arhiva CNSAS și note CIA, din ediția specială Almanah Evenimentul Istoric 2023 care poate fi achiziționată de la chioșcuri sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.

Marile minciuni privind bijuteriile Reginei Maria și Tezaurul de la Moscova

Numeroși istorici și analiști au căutat – și încă mai caută – răspunsul la întrebarea „Unde este aurul”. Este adevărat că – și după 100 de ani de la evacuarea Tezaurului României – la Moscova și Sankt-Petersburg sunt fonduri arhivistice secretizate, interzise accesului specialiștilor ruși și străini la acestea. 

Almanahul Evenimentul Istoric 2023 publică un studiu care dovedește faptul că în arhivele ruse se pot identifica – prin tenacitate și determinare – sute de documente încă nevalorificate istoriografic privind destinul sovietic al Tezaurului României ajuns în depozitele Kremlinului în decembrie 1916 și iulie 1917.

Ce informații scot la iveală aceste documente? Află ce minciuni s-au spus, de-a lungul timpului, despre bijuteriile Reginei Maria și Tezaurul de la Moscova din Almanahul Evenimentul Istoric 2023, care poate fi achiziționat de la chioșcuri sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro

Amorurile și abdicările Regelui Carol al II-lea

Viața Regelui Carol al II-lea este demnă de un roman sau scenariu de film cu multe puncte culminante și final deschis. 

Almanahul Evenimentul Istoric 2023 face o analiză detaliată a celor trei abdicări ale Regelui Carol al II-lea și adevăratele motive din culisele acestor momente. 

Cine au fost susținătorii și „trădătorii” Regelui Carol al II-lea? Ce personaje feminine au influențat istoria sa? Aflați din paginile Almanahulyu Evenimentul Istoric 2023, care poate fi achiziționat de la chioșcuri sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.