International

Fără buget înfricoșător de Halloween în Marea Britanie, deoarece o decizie în acest sens este amânată. S-a anunțat și până când

Fără buget înfricoșător de Halloween în Marea Britanie, deoarece o decizie în acest sens este amânată. S-a anunțat și până când
wikipedia

Nu există un buget de Halloween înfricoșător în Marea Britanie, deoarece acesta este amânat până în noiembrie, potrivit unui comunicat al Downing Street din 26 octombrie 2022.

Downing Street nr. 10 din Londra este reședința oficială și biroul executiv al Primului Lord al Trezoreriei, de obicei, prin convenție, prim-ministrul Regatului Unit. Împreună cu Cabinet Office, situat la 70 Whitehall, este sediul guvernului Regatului Unit. Clădirea cu numărul 10 are o vechime de peste 300 de ani și aproximativ 100 de camere.

Fără buget înfricoșător de Halloween în Marea Britanie, deoarece o decizie în acest sens este amânată. S-a anunțat și până când

În mod clar, noul premier Rishi Sunak, care a decis să îl susțină în continuare pe Jeremy Hunt în funcția de cancelar, nu va cădea în capcana unui buget grăbit, dar vrea să se asigure că va avea un aport la planuri, scrie presa britanică.

După ce a fost cancelar atât de mult timp și după ce a luptat împotriva lui Liz Truss ca imagine prudentă din punct de vedere fiscal a Partidului Conservator, el va dori să aibă o contribuție, mai ales că Jeremy Hunt nu are experiență în domeniul financiar, dar se crede în general că este în favoarea gândirii ”ortodoxe” a Trezoreriei, care caută să echilibreze bugetele și să urmeze disciplina fiscală.

Decizia de a amâna declarația de toamnă până la 17 noiembrie a.c. a fost anunțată în cadrul primei ședințe plenare a cabinetului, în care cancelarul a stat alături de prim-ministru și în care s-a confirmat, de asemenea, că va exista și un nou set de previziuni economice din partea Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară.

În urma confirmării că va rămâne cancelar, Hunt a scris pe Twitter:

„Va fi greu. Dar protejarea persoanelor vulnerabile – și a locurilor de muncă, a ipotecilor și a facturilor oamenilor – va fi în fruntea minții noastre în timp ce lucrăm pentru a restabili stabilitatea, încrederea și creșterea pe termen lung.”

În timp ce această decizie oferă guvernului spațiu de manevră pentru a modifica planurile, care ar putea include o revizuire a reducerilor taxelor de timbru, precum și a accesibilității pensiilor triple lock, a pus Banca Angliei într-o poziție ușor dificilă.

Următoarea revizuire a ratei dobânzii trebuie să aibă loc în ziua de 3 noiembrie când Banca va trebui să ia o decizie, fără a avea însă avantajul de a cunoaște toate planurile guvernului, după cum a relatat presa.