Actual Politică

Fără să ştie nimeni, în ultimele ore de mandat ale lui Mihai Tudose, s-a semnat contractul privind podul suspendat

Fără să ştie nimeni, în ultimele ore de mandat ale lui Mihai Tudose, s-a semnat contractul privind podul suspendat
Foto: Ciolacu, Tudose și Grindeanu

Podul suspendat de la Brăila creează amintiri frumoase, mai ales că se apropie de finalizare. Cu o mică întârziere la montarea tăblierelor, podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul acestui an, conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Proiectul este strâns legat de cei trei lideri social democraţi: Tudose, Grindeanu şi Ciolacu, cei trei aflându-se la sfârşitul săptămânii la Brăila într-o vizită pe şantier.

Fără să ştie nimeni, în ultimele ore de mandat ale lui Mihai Tudose, s-a semnat contractul privind podul suspendat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a povestit la Brăila, unde a vizitat şantierul podului suspendat peste Dunăre, o întâmplare petrecută la schimbarea din funcție a fostul premier social-democrat Mihai Tudose.

„Sunt ferm convins că v-aţi săturat de politicienii care vin în pelerinaj la acest pod. Eu o să vă povestesc ce ştiu eu despre realizarea acestui pod. Sorin Grindeanu a fost desemnat de PSD ca să fie premier şi cred că în fişa de acuzaţii a fost – e pentru prima oară când se spune – şi faptul că a transferat 500 de milioane de euro de la ITI Delta Dunării. Aceşti bani s-ar fi pierdut, s-ar fi dat înapoi la Comisia Europeană. Acest transfer s-a făcut în urma unei vizite a premierului Grindeanu la Brăila, cu Mihai Tudose, care era ministru al Economiei”, a povestit Ciolacu.

Ciolacau: Ne-am urcat în mașină să plecăm spre Guvern, să luăm pozele copiilor și ficusul. Am făcut o deviere Ministerul Transporturilor şi s-a semnat contractul

Contractul pentru podul suspendat peste Dunăre a fost semnat în ultima zi de mandat a lui Mihai Tudose ca premier, înainte cu doar câteva ore de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care, după conflictul deschis cu Liviu Dragnea, s-a decis debarcarea lui Tudose din fruntea Guvernului.

„Cea mai mare greșeală pe care a făcut-o, din punctul meu de vedere, Partidul Social Democrat, a fost ședința când s-a hotărât ca domnul Grindeanu să nu mai fie prim-ministru, să fie domnul Tudose de data aceasta prim-ministru, dânsul având inspirația să mă ia și pe mine vicepremier! După câteva luni, cred că au fost egale lunile de mandat între dumneavoastră și domnul Grindeanu, am fost chemați de conducerea superioară de partid, înfierați proletar și am înțeles mesajul atât eu, cât și colegul meu Mihai. Amândoi ne-am urcat în mașină să plecăm spre Guvern, să luăm pozele copiilor și ficusul. Cu adevărat, în drum spre Guvern, fără să știe nimeni, am făcut o deviere aranjată cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la Ministerul Transporturilor, unde în ultimele ore de mandat ale lui Mihai Tudose s-a semnat contractul de la acest pod la care cu toții acum venim în pelerinaj”, a relatat Marcel Ciolacu.

Proiectul a început în 2017, când Mihai Tudose era premier. Acesta declara în urmă cu ceva timp că podul suspendat este proiectul lui de suflet şi care îl urmăreşte de aproape, fără spectacol.

„Ştiţi că n-am făcut spectacol nici înainte. N-am spus-o în capanie, n-am spus-o nici când am preluat mandatul de premier. Uite  că n-am promis şi l-am facut. (…) Nu plecam până nu făceam acest lucru, chiar cu riscul de a mă acuza toata lumea că mă ţin de scaun, că vreau să fiu prim-ministru. Am pus toată presiunea ca premier la ministrul Transporturilor să facă lucrurile şi să le facă corect. Dacă nu era gata, mă legam de scaun până când o făceam”, povestea în urmă cu doi ani.