Diverse

Filmare video care nu se recomandă celor slabi de inimă! Un râs se repede la camera de filmat din Parcul Natural Putna Vrancea

Filmare video care nu se recomandă celor slabi de inimă! Un râs se repede la camera de filmat din Parcul Natural Putna Vrancea

Unii zic că este o pauză de râs cu un râs sălbatic din rezervația naturală Putna Vrancea. Dar, dacă privim filmul, mai ales când este întuneric în cameră, riscăm să tragem o sperietură de mai mare frumusețea.

Filmare video care nu se recomandă celor slabi de inimă! Un râs se repede la camera de filmat din Parcul Natural Putna Vrancea

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt  păduri.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, afirmă reprezentanții Romsilva.

În pădurea din Parcul Natural Putna Vrancea, râsul sălbatic, curios a fost filmat cum se repezea la camera de filmat, cercetrând îndeaproape obiectul care pentru el era total necunoscut.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri de stat, 80% din acestea fiind certificate internațional. Romsilva asigură, de asemenea, administrarea a 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de peste 850.000 de hectare.

Și încă un râs

Un alt râs sălbatic a fost zărit de camere și din alte locații, precum Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Un frumos exemplar de râs a fost surprins de camerele de monitorizare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, au scris pe pagina lor de Facebook reprezentanții de la Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în judetul Caras-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice.

Foto: wikipedia