Politică

Fiul lui Miron Mitrea a avansat în diplomație doar atunci când a venit Opoziția la putere. Ce a spus tatăl despre asta

Fiul lui Miron Mitrea a avansat în diplomație doar atunci când a venit Opoziția la putere. Ce a spus tatăl despre asta
newstrack.ro

Cosmin Mitrea, fiul lui Miron Mitrea, a ajuns șef al Consulatului României la Roma, fiind avansat în această funcție de MAE

Fiul lui Miron Mitrea,  fost ministru PSD al Transporturilor în perioada 2000 – 2004, Cosmin Mitrea, a fost numit coordonator al secției consulare din cadrul Ambasadei României la Roma.

Cosmin Mitrea apare în organigrama de pe site-ul Ministerului de Externe înaintea consulului general la Roma, Cristian Daniel Belșiu

Fiul lui Mitrea are funcția de ministru-consilier și în aprilie 2022 a fost prezent la întâlnirea cu secretarul de stat Benedetto Della Vedova, alături de noua ambasadoare a României în Italia, Gabriela Dancău. La momentul respectiv, Cosmin Mitrea a fost prezentat ca „gerant interimar al Consulatului General al României la Roma”, gerantul interimar fiind cel care acționează cu titlu provizoriu ca șef al unui post consular, când titularul poziției e împiedicat să-și exercite funcțiile sau postul e vacant, a explicat Fanatik.

Fiul lui Miron Mitrea a fost Consul al României la Barcelona până anul trecut. În 2019, acesta a avut atribuții în organizarea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale, în Spania, iar din functia deținută, Cosmin Mitrea a câștigat 19.241 euro și 58.538 lei (venitul anual), potrivit propriei declarații de avere.

În anul 2016, o publicație a scris despre Cosmin Mitrea că a ajuns secretar II la Consulatul României la Barcelona fără examen, acuzație pe care el a negat-o.

La acuzația adusa lui Cosmin, Miron Mitrea a spus că nu știe dacă fiul lui și-a luat sau nu examenul

Astfel, săptămâna trecută, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” difuzată pe la Kanal D, Miron Mitrea a declarat:

„În perioada de care vorbești, nu eram noi la guvernare și nu i-a mers rău. Când a fost PSD-ul la guvernare, nu i-a mers așa bine. Titus Corlățean cred că a fost foarte îngrijorat să-l avanseze cumva, să nu facă lumea legătura cu numele meu. Iar vreo 3 ani de zile a rămas în urmă, să spun așa. Dar a recuperat când au venit alții la guvernare”.

Trebuie spus că funcțiile deținute de Cosmin Mitrea în MAE sunt doar pe cale profesională, cele parcurse de angajații pregătiți pentru cariera diplomatică, și nu implică numiri de către vreun partid politic.