Actual

Florin Cîțu a atras atenția. Ce le-a transmis prefecților cu câteva zile înainte de Paște!

Florin Cîțu a atras atenția. Ce le-a transmis prefecților cu câteva zile înainte de Paște!

Florin Cîțu a atras atenția. Ce le-a transmis prefecților cu câteva zile înainte de Paște! România se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de coronavirus, dar regulile trebuie respectate în continuare, a atras atenția premierul Florin Cîțu la videoconferința cu prefecții, în desfășurare la această oră.

Chiar de la începutul intervenției, premierul Florin Cîţu le-a cerut prefecților și reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne să ia toate măsurile, astfel încât Sărbătoarea Paștelui, dar și zilele de 1-2 mai să treacă fără incidente, să fie asigurată respectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțarea, practic, toate acele măsuri deja cunoscute de populație.

Florin Cîțu a atras atenția. Şeful executivului le-a cerut, totodată, sprijinul şi în ceea ce pirveşte campania de vaccinare, spunând că ea trebuie să ajungă în toate zonele României și pentru aceasta să colaboreze cât mai bine cu autoritățile locale și cu DSP-urile, care cunosc cel mai bine realitățile din teren, informează RRA.

O campanie pentru reîntoarcerea noastră, a tuturor, la normalitate

Premierul le-a spus că executivul va susține toate eforturile atât pentru crearea de centre drive-thru sau pentru centrele mobile. Florin Cîţu a precizat că există dozele de vaccin necesare și că această campanie de vaccinare nu este un moft, ci o campanie pentru reîntoarcerea noastră, a tuturor, la normalitate.

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, le-a cerut cadrelor din subordine mobilizare maximă, vigilență și responsabilitate, să colaboreze cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanții cultelor religioase, astfel încât să existe o coordonare eficientă şi susţinută pentru a putea fi preîntâmpinate eventualele situații critice, mai ales că, spunea Lucian Bode, așteptările din partea cetățenilor sunt foarte mari.

Videoconferință, așadar, a primului ministru cu prefecții, în desfășurare la această oră.