Info Actual > Politică > Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Coaliția este, din nou, în pericol
Politică

Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Coaliția este, din nou, în pericol

Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Coaliția este, din nou, în pericol

În seara de miercuri premierul Florin Cîțu a anunțat demiterea lui Stelian Ion, ministrul Justiției din partea USR PLUS. Motivul invocat de premier este faptul că nu a avizat proiectul „Anghel Saligny”.

„Îmi asum răspunderea” a declarat Cîțu.

Se vehiculează numele lui Lucian Bode ca interimar.

Miercuri seara nu s-a prezentat niciun ministru USR PLUS la ședința de guvern programată pentru ora 19. După o perioadă de timp participanții au plecat. Ministrul Educației a declarat la Digi24 că ședința s-a încheiat foarte repede, fără să dea detalii.

La câteva minute după anunțul premierului a apărut și reacția lui Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.
Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Nu pot fi doi prim-miniștri

Într-o intervenție la Digi24, primarul Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc a declarat că îl susține pe premier în demersul lui. „Nu pot fi doi prim-miniștri”, a spus Boc.
Stelian Ion, ministrul demis, a scris pe Facebook:
„Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.
În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.
Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.
Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a reacționat Stelian Ion.