Actual

Florin Cîţu, singur la Kiev. A susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale

Florin Cîţu, singur la Kiev. A susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a mers la Kiev, dar singur. A vizitat localităţile Hostomel şi Irpin, anunţă preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk şi a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de Volodimir Zelenski.

Florin Cîţu, singur la Kiev. A susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale

„O onoare să mă aflu în Ucraina la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irène Kälin, şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele Senatului a precizat că a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.

Premierul Ciucă, despre absența lui Cîțu din delegația sa

Despre vizita lui Florin Cîţu la Kiev a vorbit şi premierul Nicolae Ciucă. „Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegație, sigur, condiționați fiind de măsurile de protecție și securitate din Kiev și din localitățile unde am fost”, a explicat, adăugând că „vizita a fost stabilită pe canale diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, a mai spus Ciucă, adăugând că au fost două vizite separate.

Marius Budăi: Florin Cîţu a preferat să acţioneze singular, singular a rămas 

Social democratul Marius Budăi a avut și el o declarație despre vizitele demnitarilor din coaliție în Ucraina.

Întrebat despre vizita lui Florin Cîţu în Ucraina a răspuns că „aşa cum era şi normal şi corect, ar fi trebuit ca în coaliţie, pentru că suntem în coaliţie să se ia această decizie. Din discuţiile pe care noi le-am avut, eu personal am înţeles că domnul Cîţu a preferat să acţioneze cumva în nume propriu aici, nu neapărat în numele neapărat al Parlamentului, al coaliţiei politice care susţine şi are şi majoritatea parlamentară în Parlament şi are şi preşedintele Camerei şi preşedintele Senatului, dar şi premierul. Şi atunci, dacă a preferat să acţioneze singular, singular a rămas”.