Actual International

Rusia acuză Ucraina că s-a retras de la negocierile de pace, dezvăluind și cine a dat ”ordinul” oficialilor ucraineni

Rusia acuză Ucraina că s-a retras de la negocierile de pace, dezvăluind și cine a dat ”ordinul” oficialilor ucraineni

În ultima vreme, președintele Putin și mai mulți oficiali de la Kremlin, inclusiv din Duma de Stat a Rusiei, fac aluzii directe sau indirecte la negocierile de pace. Ultima declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt Pescov, căruia i se mai spune și ”portavocea” lui Putin.

Rusia acuză Ucraina că s-a retras de la negocierile de pace, dezvăluind și cine a dat ”ordinul” oficialilor ucraineni

Federația Rusă acuză Ucraina de faptul că s-a retras din negocieri de pace cu Rusia, care demaraseră în luna martie a acestui an, „din ordinul” Statelor Unite. Și aceasta s-a întâmplat în contextul în care „un echilibru foarte, foarte dificil a fost atins” între Kiev şi Moscova la acea vreme, după cum a declarat, în aceste zile, Dmitri Pescov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De ce s-au oprit negocierile de pace, în viziunea Rusiei

„Textul era de fapt gata. Şi apoi, brusc, partea ucraineană a dispărut de pe radar, a declarat că nu mai vrea să continue negocierile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse. Dmitri Peskov a mai susținut că președintele Vladimir Putin a considerat „evident” că „o asemenea respingere a acordurilor deja convenite a avut loc în mod clar la ordinul Washingtonului”.

Astăzi, Vladimir Putin vrea ca negocierile de pace să fie continuate. Această idee a fost susținută și de preşedintele în exerciţiu al Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest, Umaro Sissoco Embalo, în vizita sa în Ucraina. Și oficialul african a spus că președintele rus s-a arătat deschis să continue negocierile de pace.

Însuși liderul de la Kremlin, în discursul său de la întâlnirea anuală cu membrii Clubului Internațional de Discuții Valdai, afiliat Kremlinului, a lăsat să se înțeleagă că este deschis la negocieri, renunțând la amenințările furibunde de până acum.

Purtătorul de cuvânt al administrației ruse a susținut că Rusia e pregătită să-și declare interesele la masa negocierilor, însă această dorință nu o au și liderii ucraineni. La sfârșitul lunii septembrie, președintele ucrainean a afirmat că Ucraina nu va purta negocieri atât timp cât Vladimir Putin este în continuare la conducerea statului, potrivit media.