Actual International

Fost ambasador în SUA, mort pe stradă. Oficialii spun că a fost un gigant intelectual și un titan global

Fost ambasador în SUA, mort pe stradă. Oficialii spun că a fost un gigant intelectual și un titan global
Twitter

Omagiile curg pe rețelele de social media după ce fostul ambasador al statului Jamaica în SUA, Richard Bernal, a murit subit după ce s-a prăbușit, în timp ce se plimba pe jos.

Fost ambasador al Jamaica în SUA, Richard Bernal, a murit subit după ce s-a prăbușit din picioare. Zeci de oameni îi aduc omagii

Mesajele au inundat rețelele de socializare după ce s-a aflat că Richard Bernal, fostul ambasador al Jamaica în Statele Unite, a murit subit după ce s-ar fi prăbușit în timp ce se plimba.

Potrivit unor informații din Jamaica, Richard Bernal a murit subit miercuri, 4 ianuarie 2023, seara, târziu.

Publicația jamaicană de știri Jamaica Gleaner a relatat joi, 5 ianuarie 2023, că Bernal s-a prăbușit în timp ce se plimba împreună cu soția sa în Norbrook, St Andrew, un cartier de lux din zona metropolitană Kingston din Jamaica.

A fost un bun economist și diplomat jamaican care a ocupat funcția de ambasador al Jamaicii în Statele Unite din 1991 până în 2001, deținând în același timp funcția de reprezentant permanent al statului Jamaica la Organizația Statelor Americane.

Profesorul Bernal a fost, de asemenea, un apreciat membru al Consiliului de conducere al Organizației Națiunilor Unite pentru soluții de dezvoltare durabilă și a făcut parte din Consiliul de administrație al Laspau, Universitatea Harvard.

Omagii numeroase continuă și acum pe rețelele de socializare după aflarea veștii morții subite a lui Bernal.

Prim-ministrul jamaican Andrew Holness a declarat „Sunt profund întristat să aflu despre decesul subit al ambasadorului Richard Bernal.

„Ambasadorul Bernal a oferit servicii devotate țării sale iubite, Jamaica, precum și ridicării statutului și relațiilor noastre cu partenerii bilaterali și emisferici.”

El a adăugat: „Dr. Bernal a fost ambasadorul Jamaicăi în Statele Unite ale Americii și reprezentant permanent pe lângă Organizația Statelor Americane (OSA), funcții pe care le-a deținut timp de 10 ani și jumătate.

Ambasadorul Bernal a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii Interamericane de Dezvoltare (2008-2016) și a fost negociator comercial șef pentru Comunitatea Caraibelor (CARICOM).

„În calitate de director general al Mașinăriei regionale de negociere din Caraibe (RNM) timp de 8 ani, a avut responsabilitatea negocierilor comerciale pentru CARICOM. A reprezentat poporul jamaican cu onoare, demnitate și profesionalism. Aceasta este o pierdere semnificativă pentru Jamaica. Fie ca sufletul său să se odihnească în pace,” se menționează într-un twitter.

Secretarul general al CARICOM, Carla Natalie Barnett, a scris: „Sunt șocată și întristată de moartea subită a Dr. Richard Bernal, care a avut un rol esențial în promovarea și avansarea intereselor comerciale și economice ale Comunității. Condoleanțe familiei sale.”

Europarlamentarul jamaican Lisa Hanna a scris: „Sunt uimită și întristată de moartea neașteptată a profesorului Richard Bernal, Ambasadorul Richard Bernal, OJ – diplomat suprem, economist, savant, autor, profesor și patriot care a servit cu demnitate și distincție, adăugând valoare economiei noastre, poziționării globale și negocierilor bilaterale”.

Ea a adăugat: „În plus, a lăsat o moștenire cu mulți dintre noi, care sunt mai buni pentru învățătura și mentoratul său neprețuit. Jamaica a pierdut un titan global. Îmi exprim sincerele condoleanțe soției sale Margaret și familiei. Mergeți, bun ambasador”.

Membrul Senatului jamaican, Floyd Morris, a scris: „Sunt profund șocat și întristat de moartea ambasadorului Richard Bernal. Acest slujitor public prodigios și gigant intelectual a fost colegul și prietenul meu. El mi-a oferit prima mea bursă de studii la începutul anilor 1990, când era șeful Băncii Muncitorilor, pentru a studia la UWI.”

Și mesajele nu contenesc să fie postate în mediul online de toți cei care l-au cunoscut pe omul, profesorul și reprezentantul statului jamaican.