Actual Diverse

Fostului baschetbalist Shaquille O’Neal îi place să facă oamenilor cadouri, la întâmplare. Ce i-a oferit unui băiețel 

Fostului baschetbalist Shaquille O’Neal îi place să facă oamenilor cadouri, la întâmplare. Ce i-a oferit unui băiețel 

De unde dai, ți se va întoarce înzecit”. Așa spun mulți oameni, indiferent dacă sunt vedete, celebri, cu venituri modeste sau bogați. Este și povestea unui baschetbalist celebru. Ținta lui, acum, nu este coșul, ci ajutorarea semenilor săi, fapt care îi aduce bucurie în suflet și împlinire.

Fostului baschetbalist Shaquille O’Neal îi place să facă oamenilor cadouri, la întâmplare. Ce i-a oferit unui băiețel

Shaquille O’Neal a recunoscut în cadrul unui interviu că de fiecare dată când merge la magazin cumpără cadouri pentru oameni la întâmplare. Fostul baschetbalist a mers recent la un supermarket, acolo unde a întâlnit accidental un băiat. Shaquille s-a apropiat de el și l-a întrebat dacă are o bicicletă. Când băiatul a răspuns că nu are o bicicletă, Shaquille a cumpărat una și i-a oferit-o băiatului.

Shaquille Rashaun O’Neal (n. , Newark, New Jersey, SUA), poreclit „Shaq”, este un fost jucător profesionist de baschet american, rapper, actor, ofițer de poliție și șerif adjunct al SUA. O’Neal este unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria ligii NBA.

Los Angeles Lakers Shaquille O’Neal 1999 (1999 – 2000/Sezonul). Foto: wikipedia

Având 2 m și 16 cm în înălțime și 147 kg, Shaq este de asemenea și unul din cei mai înalți jucători ai NBA, iar odată cu retragerea lui Lindsey Hunter la 5 martie 2010 a devenit cel mai în vârstă jucător activ din National Basket Association pana la retragerea sa. O’Neal a fost remarcat ca jucător de baschet încă de când juca pentru Linton Middle School.

De fiecare dată când merg la magazin, cumpăr ceva pentru cineva”, a recunoscut, public, celebrul baschetbalist. La începutul acestui an, Shaquille a donat 1.000 de console PlayStation 5 și Nintendo Switch copiilor defavorizați din Statele Unite.

Tatăl meu era instructor de sport, iar mama mea era o femeie obișnuită și muncitoare. Nu aveau mulți bani, dar m-au învățat importanța de a împărtăși și de a ajuta pe cei aflați în nevoie. Când le-am făcut cadouri copiilor, ei plângeau de fericire. Și pentru asta am început totul”, a declarat Shaquille, citat de media americană.

Foto: CNBC/ video: youtube (documentar)