Actual

Breaking: Frați de 8 și 11 ani atacați de urs, la Sibiu! Au fost mușcați de cap și de burtă. Reacția medicilor

Frați de 8 și 11 ani atacați de urs, la Sibiu! Au fost mușcați de cap și de burtă. Reacția medicilor
Turnul Sfatului

Doi copii în vârstă de 8 și 11 ani, frați, au fost atacați de urs în localitatea Armeni, comuna Loamneș, din județul Sibiu. Cel mic a fost rănit grav. Amândoi copiii au fost transportați la spital și unul a rămas internat la Chirurgie Pediatrică.

Un localnic a alertat autoritățile, sunând la 112, și spunând că doi copii au fost atacați de un urs la marginea satului

La fața locului, pompierii SMURD au găsit cei doi copii conștienți, cooperanți și stabili, unul dintre ei fiind transportat la Camera de Primiri Urgențe Luther, cu plăgi mușcate la nivelul scalpului și șoldului, anunță Sg. maj. Andreea Ștefan (ISU), citează publicația locală Turnul Sfatului.  Totodată, copiii erau într-o vizibilă stare de șoc.

Primarul comunei, Maria Greavu, spune că este pentru prima dată când comuna se confruntă cu o astfel de situație, potrivit sursei citate.

Copiii nu erau singuri, însă au fost salvați de câini

Băieții erau la o stână aflată la 300 de metri în afara satului, cu tatăl lor. Animalul a fost speriat de câinii de la stână, însă nu înainte de a-l răni pe copilul cel mic.

„Putea să fie o tragedie. Cei doi copii sunt frați, unul de opt ani care a fost și zgâriat de urs, însă din ce am înțeles nu sunt răni care să îi pună viața în pericol, iar celălalt are 11 ani și a suferit un atac de panică puternic. Nici nu s-a putut vorbi cu el, pentru că s-a speriat foarte tare și plângea. A fost un șoc pentru noi, mai ales că s-a întâmplat ziua în amiaza mare, la vreo 300 de metri de ieșirea din sat”, explică Maria Greavu pentru Turnul Sfatului.

Soluția autorităților? Relocarea ursului

Deși nu a fost capturată încă, din start autoritățile au concluzionat că e vorba de o ursoaică cu pui, animalul fiind văzut deseori prin zona populată. Soluția propusă este de a muta familia de urși. În plus, primarul a comentat pentru presa locală că a trimis paznicul de vânătoare să cerceteze:

 „Nu am mai avut probleme până acum. Este o ursoaică cu doi pui care are bârlogul undeva în zona de pădure de la Ludoș, trebuie să vedem dacă o putem reloca în siguranță. Momentan am discutat cu cei de la fondul de vânătoare și a fost trimis paznicul de vânătoare în zona respectivă pentru a vedea care este situația.”, a spus primarul Maria Geavu.

Medicii sunt îngroziți: „Are mușcături la nivelul scalpului, abdomenului și feselor”

Potrivit reprezentanților spitalului, băiețelul are mai multe „plăgi mușcate de urs localizate la nivelul scalpului, abdomenului și feselor. Copilul este conștient, stabil hemodinamic și respirator”, transmite Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, titrează Turnul Sfatului.