Actual Lifestyle

Garry Kasparov a spus data când Putin va declara victoria. Video

Garry Kasparov a spus data când Putin va declara victoria. Video

Șahul se joacă pe tablă, dar și în viața reală. Această realitate ne-o arată, demonstrativ, logic și matematic, chiar renumitul șahist Garry Kasparov.

Garry Kasparov a spus data când Putin va declara victoria. Video

Kasparov a remarcat că dictatorii iubesc aniversările și tot felul de întâlniri „remarcabile”. Atunci când Vladimir Putin va împlini 70 de ani și anume la 7 octombrie, anume atunci este mai mult ca sigur că dictatorul rus vrea să facă anunțul privind victoria țării sale în războiul cu Ucraina, informează unian.net.

„Sunt aproape sigur că înainte de 7 octombrie, de aniversarea lui Putin va anunța– dictatorii sunt foarte pasionați de aniversări, acum va împlini 70 de ani, cred că anunțul victoriei este planificat pentru această dată”, a spus Kasparov, într-un interviu acordat pentru Obozrevatel.

Kremlinul înțelege că nu poate câștiga războiul, a mai spus cunoscutul șahist.

„Cred că un anumit bun simț a preluat acolo că ei nu pot câștiga războiul în măsura în care au planificat, ceea ce înseamnă că este necesar să se stabilească achizițiile teritoriale, să sape și să negocieze dintr-o poziție de forță, așa cum crede Putin, ” a ținut să precizeze Garry Kasparov.

Ce mai crede Kasparov

În opinia sa, pe termen lung, Vladimir Putin nu poate accepta o înfrângere în acest război deoarece ar echivala cu sfârșitul regimului său autoritarist, scrie și EVZ, cu referire la subiectul dat.

Putin este un dictator care este la putere în Rusia de 22 de ani. Realitatea lui poate fi distorsionată. De fapt, e destul de probabil să fie distorsionată. 22 de ani de putere absolută afectează orice persoană. Chiar şi o persoană cu cele mai nobile intenţii şi un intelect de excepţie. 

În realitatea lui, Putin este raţional. A comis atât de multe fapte reprobabile în trecut, începând cu Groznîi, continuând cu uciderea adversarilor politici şi încheind cu anexarea Crimeei… deci este o lungă listă, dar fără nicio consecinţă. Din perspectiva lui, ceea ce se întâmplă azi în Ucraina, a fost rezultatul unei noi întrebări «De ce nu?».

Dictatorii întotdeauna întreabă «De ce nu?» şi nu «De ce?»”, a mai spus Kasparov”, a concluzionat Kasparov,  în interviul acordat publicației ucrainene Obozrevatel.

Pe termen scurt, însă, următoarele câteva săptămâni vor fi decisive, iar eliberarea Hersonului ar putea deveni un punct de cotitură în război. El a menționat, totodată, că succesele Ucrainei din ultimele zile au încetinit ofensiva Federației Ruse și au provocat panică în rândul ocupanților ruși.

Foto: captura realitatea.md/video: youtube