Actual International

Giorgia Meloni a dat o replică tăioasă criticilor care îi reproșează că a luat-o pe fiica ei de șase ani la summit-ul G20

Giorgia Meloni a dat o replică tăioasă criticilor care îi reproșează că a luat-o pe fiica ei de șase ani la summit-ul G20
Infoactual

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a dezvăluit pentru prima oară fiica în faţa lumii, mergând cu ea de mână şi inspectând lansarea celei mai mari rachete balistice intercontinentale, după cum a scris și Infoactual. Iar prim ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a luat-o pe fiica ei de numai șase ani la summit-ul G20 din Indonezia.

Dacă pe primul nu îl poate întreba nimeni de ce a recurs la gestul său ciudat, acțiunea Georgiei Meloni a atras un șir de critici, cele mai multe fiind evident postate evident pe social media. Nici oficialul italian nu s-a lăsat mai prejos și, în stilul caracteristic, a oferit un răspuns prompt, tăios, sarcastic și acid, tot pe pagina de socializare.

Giorgia Meloni a dat o replică tăioasă criticilor care îi reproșează că a luat-o pe fiica ei de șase ani la summit-ul G20

Presa a scris că Georgia Meloni, primul ministru al Italiei, a fost singura femeie lider prezentă la Bali. Vizibil supărată de criticile aduse pentru că și-a luat fiica în delegația de lucru la summit-ul G20 din Indonezia, Meloni a oferit un răspuns, care arată mai degrabă ca fiind o replică tăioasă adusă celor deranjați de acțiunea sa.

Iată ce a scris Meloni pe pagina de Facebook:

“În drum spre casă, după două zile de muncă neîncetată pentru a reprezenta cât mai bine Italia la G20 din Bali, am dat peste o dezbatere incredibilă despre dacă a fost sau nu corect să-mi iau fiica cu mine în timp ce eram plecat pentru patru zile.

Întrebarea pe care trebuie să o adresez liderilor acestei dezbateri pasionale este: deci credeți că modul în care fiica mea ar trebui să crească este treaba voastră? Pentru că iată care sunt veștile: nu este.

Am dreptul de a fi mamă așa cum cred eu că este potrivit și am dreptul de a face tot ce pot pentru această națiune fără să o lipsesc pe Genevra de o mamă. Sper ca acest răspuns să fie suficient pentru a vă face să vă ocupați de chestiuni mai relevante și mai apropiate de competența voastră.”

„Există un timp pentru muncă și un timp pentru îngrijirea copiilor. Acestea nu se pot suprapune la un G20 în Bali,” a scris cotidianul ”La Republicca”, iar în ”La Stampa”, un editorialist a subliniat că Meloni ar fi trebuit să își lase fiica acasă și să îi spună: „Îmi pare rău, dar mami salvează Italia”.

Presa a amintit și de faptul că Meloni a făcut mult caz de statutul ei de mamă și la un miting când se afla în plină campanie electorală, unde a strigat: „Sunt Giorgia, sunt femeie, sunt mamă, sunt creștină”.