Actual International

Guinness World Records confirmă:Cartea „Spare” a prințului Harry, cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din toate timpurile

Guinness World Records confirmă:Cartea „Spare” a prințului Harry, cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din toate timpurile
Twitter@randomhouse

Cartea prințului Harry intitulată „Spare” a fost confirmată de Guinness World Records ca fiind cartea de non-ficțiune care s-a vândut cel mai rapid.

Guinness World Records confirmă: Cartea „Spare” a prințului Harry cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din toate timpurile

După cum a anunțat Guinness World Records vineri, 13 ianuarie 2023, controversata carte de memorii a prințului Harry, „Spare” , a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din toate timpurile. S-a comunicat că volumul a fost vândut în 1,43 milioane de exemplare în prima sa zi, în Marea Britanie, SUA și Canada.

Acest record a fost deținut anterior de Barack Obama pentru cea de-a patra sa carte din 2020, intitulată „A Promised Land” . Aceasta s-a vândut în 887.000 de exemplare în ziua lansării sale.

Spare”  a fost lansat în SUA cu un tiraj de două milioane de exemplare, iar acum a fost programat un al doilea tiraj pentru a face față cererii uriașe. Aceste cifre de vânzări superlative pentru cartea lui Harry sunt cu atât mai impresionante cu cât aceasta a fost lansată cu cinci zile mai devreme în Spania.

Acest lucru a însemnat că majoritatea dezvăluirilor conținute în pagini – inclusiv detalii despre consumul de droguri al lui Harry și o ceartă cu fratele său mai mare, prințul William – au ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume cu câteva zile înainte de lansarea oficială a cărții pe rafturile din 10 ianuarie.

O declarație publicată de editorul cărții a confirmat: „Prima zi completă de vânzări a cărții „Spare”  reprezintă cel mai mare total de vânzări din prima zi pentru o carte de non-ficțiune publicată vreodată de Penguin Random House”.

Ducele de Sussex a promovat intens cartea înainte de lansare, acordând interviuri la ITV, The Late Show With Stephen Colbert, 60 Minutes și Good Morning America.

Când a fost întrebat de Stephen Colbert dacă familia regală a fost implicată într-o campanie activă de subminare a cărții, Harry a răspuns: „Desigur”. De asemenea, Harry a fost de acord că presa britanică a fost „ajutată și încurajată” de familia sa pentru a-l ataca pe el și pe soția sa, Meghan Markle.

Ulterior, Harry a spus: „Nu am fi ajuns în acest moment”, atunci când a fost întrebat cum ar fi stat lucrurile dacă mama sa, prințesa Diana, ar mai fi fost în viață. „În niciun caz distanța dintre mine și fratele meu nu ar fi fost aceeași”, a adăugat el.