Actual Economic

Guru al investițiilor alertează întreaga lume: „E cea mai mare reducere de pe Pământ. Toate se prăbușesc”

Guru al investițiilor alertează întreaga lume: „E cea mai mare reducere de pe Pământ. Toate se prăbușesc”
Arhivă

Robert Kiyosaki, autorul cărții „Tată bogat, tată sărac”, avertizează cu privire la o prăbușire iminentă a pieței – și spune că recesiunile sunt cele mai bune momente pentru a te îmbogăți

Robert Kiyosaki a tras un semnal de alarmă cu privire la o prăbușire iminentă a pieței și a îndemnat investitorii să profite de chilipirurile care apar, într-o serie de tweet-uri recente.

„Toate piețele se prăbușesc: imobiliare, acțiuni, aur, argint, bitcoin”, a scris Kiyosaki pe Twitter, după ce S&P 500 a scăzut cu 3,4%, iar bitcoin s-a prăbușit vineri cu 6%.

Ce se întâmplă pe piața imobiliară din SUA

Cererea de locuințe din SUA a scăzut pe măsură ce creșterea ratelor dobânzilor determină creșterea costurilor ipotecare, în timp ce prețurile aurului și argintului au scăzut drastic în ultimele două săptămâni.

Autorul cărții „Tată bogat, tată sărac” și guru al finanțelor personale a precizat luni, într-un mesaj pe Twitter, că a împrumutat milioane de dolari pentru a cumpăra proprietăți imobiliare la prețuri reduse în timpul crizei financiare. El continuă să considere că perioadele în care prețurile activelor se prăbușesc sunt cele mai bune momente pentru a te îmbogăți.

Kiyosaki a diagnosticat vara trecută ca „cea mai mare bulă din istoria lumii” și a prezis că aceasta va fi urmată de „cea mai mare prăbușire din istoria lumii”, odată ce Rezerva Federală va majora ratele dobânzilor pentru a tempera economia americană.

„CRIZA ESTE AICI”, a scris el luni pe Twitter. „Milioane de oameni vor fi spulberați”, a adăugat el, îndemnând investitorii să nu intre în panică și să profite în schimb de reducerile oferite.

Fondatorul Rich Dad Company și Rich Dad Global a recomandat anterior cumpărarea de aur, argint și bitcoin atunci când prețurile acestora scad, în încercarea de a profita de pe urma revenirii lor.

„Vestea bună este că cel mai bun moment pentru a te îmbogăți este în timpul unei prăbușiri”, a declarat el în decembrie. De asemenea, el a descris declinul din iulie ca fiind „cea mai MARE REDUCERE de pe Pământ”.

În ultimele luni, Kiyosaki a sugerat oamenilor să stocheze conserve de ton și fasole coaptă, plus bunuri de uz casnic, cum ar fi saci de gunoi și hârtie igienică, pentru a devansa inflația, care a urcat în această vară la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani.