Economic

Guru al afacerilor trage vălul de pe cele mai comune investiții: bitcoin și aur. Explică și efectul banilor ținuți la saltea

Guru al afacerilor trage vălul de pe cele mai comune investiții: bitcoin și aur. Explică și efectul banilor ținuți la saltea
Twitter

Robert Kiyosaki, autorul cărții „Tată bogat, Tată sărac”, a spus că bitcoinul are valoare zero, a apreciat aurul și argintul în detrimentul numerarului și a avertizat că inflația sărăcește oamenii până la eliminarea lor din sistem.

Robert Kiyosaki a respins bitcoin, fiind o piesă speculativă, a susținut aurul și argintul în detrimentul numerarului și a subliniat impactul dureros al prețurilor mai mari la alimente și combustibil, la „The Rich Dad Radio Show” din ultimele săptămâni. Autorul și guru al finanțelor personale „Tată bogat, tată sărac” a avertizat, de asemenea, că piețele în scădere pot fi un semnal de trezire pentru investitori și a subliniat că scăderile pieței și scăderile economice sunt oportunități rare de a aduna chilipiruri.

Iată cele mai bune 10 citate ale lui Kiyosaki, ușor editate pentru lungime și claritate:

  1. „Investesc în bitcoin, dar nu cred că are vreo valoare. Eu doar joc jocul.” (11 mai)
  2. „Cei care economisesc sunt perdanți. De ce ai economisi dolari când ei îi imprimă? Nu are sens pentru mine.” (25 mai)
  3. Dolarul american este al naibii de fals. Este o porcărie. De aceea dețin aur și argint. Prefer să am ceva tangibil, prefer petrol, prefer îngrășământ, pentru că acestea produc ceva.” (11 mai)
  4. „De când aveam 9 ani studiez banii și mi-am dat seama că singurii oameni care controlează banii sunt guvernele, tiranii și despoții. Acestea sunt: Banca de Rezervă Federală și Trezoreria SUA. Unul dintre motivele pentru care dețin aur, argint și bitcoin este că nu am încredere în guvern. Nu am încredere în Fed. Nu am încredere în Trezorerie.” (11 mai)
  5. „Nu este nimeni altcineva în spatele monedei de aur. Nu există Vrăjitorul din Oz, nici fum și oglinzi.” (11 mai)
  6. „Periculos este că oamenii sunt distruși. Inflația îi omoară. Mâncarea și combustibilul, asta mă sperie”. (15 iunie)
  7. „Poți fi cu adevărat prost și să îți pui banii pe Apple și te-ai îmbogățit cu adevărat, sau bitcoin și: „Doamne, sunt bogat. Sunt deștept”. Și apoi scăderea pieței îți arată cât de prost ești.” (22 iunie)
  8. „Amintește-ți mereu asta: taurul urcă scările, iar ursul iese pe fereastră. Cred că ursul este pe cale să sară.” (15 iunie) (Kiyosaki a vrut să spună că piețele taurului cresc treptat, în timp ce piețele ursului scad brusc.)
  9. „Vor fi mai multe oportunități care plutesc la suprafață, precum și corpuri care plutesc la suprafață.” (22 iunie) (Kiyosaki a subliniat perspectiva apariției unor chilipiruri și a unor afaceri eșuate în timpul unei recesiuni economice.)
  10. „Oamenii se plâng la dobânzi de 5%. Odată ce înțelegi că totul este în mintea ta și că poți regla „rotițele” din creier, o să vezi lumea diferit: în ziua de azi există multiple oportunități.” (15 iunie) (Kiyosaki se referă la investitorii care intră în panică în legătură cu potențialele rate ale dobânzii de 5%, când ar putea fi încântați de activele reduse care ar putea apărea.)