Actual Social

Guvernul pregăteşte alte vouchere sociale pentru o nouă categorie a populaţiei. Cine urmează să le primească

Guvernul pregăteşte alte vouchere sociale pentru o nouă categorie a populaţiei. Cine urmează să le primească

O altă serie de vouchere sunt gata să fie distribuite românilor cu venituri sub 1.500 de lei. Guvernul României are în vedere acordarea unor noi vouchere sociale pentru populație. Deocamdată, este vorba doar despre o intenție discutată în interiorul coaliției.

Guvernul pregăteşte alte vouchere sociale pentru o nouă categorie a populaţiei. Cine urmează să le primească

Surse guvernamentale susțin că voucherele sociale vor fi acordate românilor cu venituri sub 1.500 de lei. Jumătate din bani vor veni de la bugetul de stat, iar cealaltă jumătate, din fonduri europene.

Mai mult, pensionarii care au venituri mai mici sau egale cu 1600 de lei vor primi și ei un ajutor social care să le ridice încasările lunare până la nivelul de 2200 lei! Acest ajutor financiar se va acorda o singură dată pe an, începând cu luna ianuarie a anului 2023. Este vorba despre același tip de ajutor social acordat de guvernul român și la începutul acestui an.

Sursele citate mai precizează că măsurile sociale propuse sunt acum analizate de Executiv. O decizie finală urmează a fi luată când se va ajunge la un consens.

Voucherele de 50 de euro ar putea fi acordate în continuare. Nicolae Ciucă: „Vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor”

Liderii PNL au discutat la începutul săptămânii despre continuarea programului prin care sunt acordate vouchere de 50 de euro persoanelor vulnerabile. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a propus ca acest tip de ajutor să fie oferit și în 2023.

„Au fost discutate, pentru că ne preocupă la nivelul PNL, măsurile pe care putem să le luăm în continuare pentru sprijinul persoanelor şi familiilor vulnerabile. Aici sunt deja programele în derulare, acele programe ale voucherelor care vor continua să fie asigurate până în 2027.

Şi, de asemenea, am discutat la nivelul partidului decizia de a susţine continuarea programului de asigurare a voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni de zile, (…) acele vouchere de 50 de euro, pe care le-am asigurat în semestrul doi, şi vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor. (…)