International

Breaking: Hackerii au piratat canalele TV din Rusia, în timpul discursului lui Putin: „Mâinile voastre sunt mânjite de sânge”

Hackerii au piratat canalele TV din Rusia, în timpul discursului lui Putin: „Mâinile voastre sunt mânjite de sânge”
AFP

Piratarea a afectat telespectatorii online ai diferitelor canale transmise de operatorul de telefonie mobilă MTS, NTV Plus, Rostelecom și Wink din Rusia.

Pe ecranele piratate a apărut următorul mesaj:

„Sângele a mii de ucraineni și a sute de copii ai acestora este pe mâinile voastre. Televiziunea și autoritățile mint. Opriți războiul!”.

Mesajul a apărut în timp ce Putin participa la parada anuală de Ziua Victoriei, care marchează aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

În discursul său, tiranul rus a declarat că războiul din Ucraina a fost necesar deoarece „Occidentul se pregătește pentru invazia pământului nostru, inclusiv a Crimeei”.

Totodată, până acum, o declarație oficială de război împotriva Ucrainei, anticipată pe scară largă, nu s-a materializat.

Mesajul hackerilor a indus panică la Ministerul Apărării

Hackerii au spart bariera de securitate și a canalul TV Zvezda, al Ministerului rus al Apărării, pentru telespectatorii care au accesat canalul prin intermediul motorului de căutare Yandex.

„Un atac cibernetic a fost efectuat asupra canalelor de difuzare a televiziunii ruse, din cauza căruia abonații ar putea avea înscrieri extremiste în grila de difuzare”, a declarat MTS în Siberia.

„Acum, specialiștii noștri IT elimină cu promptitudine consecințele hacking-ului, astfel încât abonații să poată primi servicii și viziona programe TV și filme cât mai repede posibil”.

„Ziua Apocalipsei” n-a mai venit azi, la paradă

În mod tradițional, la paradă, Rusia își etalează puterea militară, cu tancuri, rachete nucleare și alte echipamente care străbat Piața Roșie, iar cele mai noi avioane se află pe cerul de deasupra Moscovei.

Demonstrația aeriană cu avionul nuclear „Doomsday” (n. Ziua Apocalipsei) a fost anulată în ultimul moment la Moscova, aparent din cauza vremii nefavorabile.

Dar au existat speculații că ar fi fost o anulare din motive de securitate, de teama unor atacuri.

Mai mult, paradele aeriene de Ziua Victoriei au fost reduse la Novosibirsk, în condiții însorite, și anulate la Ekaterinburg, Murmansk și Samara din cauza „vremii nefavorabile”.

Peste 2 luni de război. Ucraina rezistă!

Putin a sperat la o victorie rapidă în Ucraina, dar a întâmpinat o rezistență puternică care a dus la eșecul invaziei și la moartea a mii de soldați ruși.

Există informații potrivit cărora un ordin al lui Putin de a lovi Ucraina sau Occidentul cu arme nucleare nu va fi respectat de comandanții săi de vârf.

Analistul Christo Grozev a declarat că principalii oficiali militari și de securitate ai lui Putin, precum și acoliții oligarhilor, știu că Putin fie este pe moarte, fie este grav bolnav. În plus, există zvonuri care îl caracterizează pe liderul rus ca fiind afectat de demență.