Actual Diverse

Halep și Djokovic, dopați ca să piardă meciurile? O filmare cu asul sârb suscită comentarii legate de băutura dată de staf

Halep și Djokovic, dopați ca să piardă meciurile? O filmare cu asul sârb suscită comentarii legate de băutura dată de staf
Digi Sport/ Captura Video

Un plan diabolic a fost bine pus la punct de oameni deocamdată invizibili, dar care au avut numai de câștigat de pe urma eliminării a două capete de afiș din tenisul mondial: Simona Halep și Novak Djokovic. Logica arată așa: dacă ar fi băut de bună voie substanțe interzise, cei doi campioni mondiali trebuiau să câștige. Dar, după cum am văzut, ambii au pierdut meciurile.

Halep și Djokovic, dopați ca să piardă meciurile? O filmare cu asul sârb suscită comentarii legate de băutura dată de staf

De când a început scandalul cu potențialul dopaj al Simonei Halep, foarte multe s-au scris, inclusiv fel de fel de analize și puncte de vedere. Au apărut și tot felul de filmări sau fotografii. Simona Halep a fost filmată când cineva din staf îi dădea să bea ceva în timpul primei partide de la US Open, cea unde ulterior a apărut textul pozitiv. Comentariile au curs, de tot felul.

Iată că acum un spectator a surprins imagini cu anturajul sârbului Novak Djokovici care arată cum staful său îi pregătește o băutură, la finala de la Paris Rolex Masters, scrie lefigaro.fr.

În această scurtă filmare, care a fost distribuită pe reţelele de socializare, se vede un bărbat care căuta parcă, într-o pungă, de unde a scos o sticlă de apă, după care a amestecat ceva asemănător unui praf. Iar atunci când unul dintre membrii stafului lui Djokovici înțelege că scena este surprinsă de camera indiscretă video, el îşi avertizează colegii să se grupeze, în aşa fel încât să-l ascundă pe bărbatul care avea de lucru cu băutura. Odată ce cocktailul a fost gata, bolul din plastic este încredinţat imediat unui copil de mingi care se grăbeşte să i-l dea, la rândul lui, celebrului tenismen Djokovici.

Imaginile au stârnit comentarii negative. Modul cum s-au camuflat cei care preparau ”licoarea magică” denotă faptul evident că au ceva de ascuns.

Fiecare jucător are micile lui trucuri pentru a asigura o hidratare optimă în timpul meciurilor, mai scrie lefigaro.fr, numai că aici ceva pare mai mult decât suspect. În filmuleț nu se vede că sârbul ar fi băut din sticlă, dar e posibil să o fi făcut mai târziu. Ce este cert însă – Novak a pierdut meciul unde s-a făcut filmarea și unde se insinuează că ar fi putut fi dopat.

Același lucru s-a întamplat și cu Simona Halep, la meciul unde i s-au recoltat probe la US Open și a ieșit pozitivă: a pierdut meciul cu o tenismenă începătoare.

Este clară similitudinea celor două cazuri. Ambii campioni mondiali au pierdut după dopaj și nicidecum nu au câștigat, așa cum ar fi fost normal dacă s-ar fi dopat de bunăvoie și (ne)păcăliți de nimeni.