Actual International

Halloween însângerat la Seul. 3.500 de dispăruți. Noi informații despre tragedia care zguduie lumea în aceste zile. VIDEO

Halloween însângerat la Seul. 3.500 de dispăruți. Noi informații despre tragedia care zguduie lumea în aceste zile. VIDEO
Infoactual

În dimineața zilei de duminică, un reportaj CNN anunța bilanțul tragediei inimaginabile de la festivalul Halloween din Seul, Coreea de Sud. Cel puțin 151 de morți în Seoul, în urma unei aglomerări de oameni de Halloween. Ceea ce se dorea a fi o sărbătoare, a devenit o tragedie inimaginabilă, care zguduie azi lumea din temelii. Granița dintre bine și rău este un fir de ață foarte subțire, aproape invizibil. Despre aceasta a vorbit și părintele Nicula, opinia domniei sale o găsim la finalul articolului.

Halloween însângerat la Seul. Noi informații despre tragedia care zguduie lumea în aceste zile. VIDEO

Nenorocire la Seul, capitala sud-coreeană unde sute de tinei s-au adunat pe străduțe înguste ca să sărbătorească Halloween. Totul s-a terminat cu sute de morți și răniți, a scris Infoactual în ediția de ieri noapte.

Bilanțul victimelor din Seul a fost raportat inițial ca fiind 149 de morți, după cum au confirmat oficialii pompierilor, care au adăugat că se așteaptă ca totalul să crească, alte 76 de persoane fiind încă spitalizate, după cum a relatat și BNN Coreea de Sud.

Iar în această dimineață au fost deja raportate 151 de decese.

Aglomerația umană de la Itaewon „nu a fost „o problemă care ar fi putut fi rezolvată în avans”, a declarat duminică ministrul sud-coreean de Interne și al Siguranței, Lee Sang-min.

Problema cu care s-au confruntat în ziua de sâmbătă oficialitățile sud-coreene a fost insuficiența personalului care trebuia să asigure ordinea publică.

„Înțelegem că nu a fost o problemă care ar fi putut fi rezolvată prin desfășurarea în avans a poliției sau a pompierilor”, a declarat Lee. El a adăugat că sâmbătă au avut loc „diverse tulburări și demonstrații” și în alte părți ale Seulului, unde au fost trimiși mai mulți oameni ai legii.

Condoleanțe și mesaje de susținere după tragedia din Coreea de Sud

Mai mulți lideri mondiali și-au prezentat condoleanțele și mesajele de susținere după tragedia din Coreea de Sud, în urma căreia 151 de persoane au murit.

Șeful executivului din Hong Kong, John Lee, și-a exprimat „tristețea și durerea profundă” și a transmis „cele mai profunde condoleanțe” familiilor victimelor.

„Guvernul va acorda o atenție deosebită incidentului”, a adăugat el. „Am cerut Biroului de Securitate să monitorizeze evoluția acestuia și sunt pregătit să acorde asistență tuturor rezidenților din Hong Kong care ar putea avea nevoie de ajutor”.

Taiwanul este îndurerat alături de Coreea în aceste momente dificile”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe din Taiwan într-o declarație pe Twitter.

Japonia, care, din punct de vedere istoric, a avut o relație dificilă cu Coreea de Sud, a trimis, de asemenea, un mesaj de sprijin și „solidaritate”.

„În numele guvernului și al poporului japonez, aș dori să exprim sincere condoleanțe victimelor și familiilor îndoliate ale acestora, precum și rugăciunile noastre pentru recuperarea rapidă a răniților”, a declarat premierul japonez Fumio Kishida.

„Sunt profund șocat și întristat de pierderea multor vieți prețioase, inclusiv a unor tineri cu un viitor strălucit, ca urmare a accidentului foarte tragic care a avut loc în Itaewon, Seul.”

„Aș dori să reiterez solidaritatea mea cu guvernul dumneavoastră și cu poporul coreean în aceste momente dificile”, a adăugat el.

Președintele SUA, Joe Biden, precum și lideri din întreaga Europă au transmis, de asemenea, condoleanțe.

Există mii de rapoarte de persoane dispărute

Guvernul din Seul gestionează mii de rapoarte de persoane dispărute. Autoritățile sud-coreene au primit cel puțin 3.580 de rapoarte de persoane dispărute până duminică la ora locală 12.00 (23.00 ET sâmbătă), în urma unei ciocniri la festivitățile de Halloween din Seul, în urma căreia au murit cel puțin 151 de persoane.

Guvernul metropolitan din Seul a declarat că a înființat o cameră de situație pentru incident la un centru comunitar din apropiere și că primește rapoarte prin vizite și apeluri telefonice.

Oficialii guvernamentali au anunțat deja că va fi înființat un memorial public, în memoria victimelor tragediei.

Preotul Necula despre ce semnificație are Halloween

Nu putem să încheiem materialul fără finalul publicat în articolul anterior de către Infoactual. Tragedia aceasta ne aduce aminte de ce spunea preotul Constantin Necula despre Halloween, sărbătoare care a prins rădăcini și în România.

Preotul Constantin Necula a explicat de unde provine numele acestei sărbători, despre care spune că este „sărbătoarea contrariului”.

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews.

Concluzie: Granița dintre bine și rău este un fir de ață foarte subțire, aproape invizibil.