Actual International

146 de cadavre aliniate pe o stradă din Seul, după o busculadă produsă de Halloween. Sunt și vreo 150 de răniți

146 de cadavre aliniate pe o stradă din Seul, după o busculadă produsă de Halloween. Sunt și vreo 150 de răniți

Nenorocire la Seul, capitala sud-coreeană unde sute de tinei s-au adunat într-un local ca să sărbătorească Halloween.Totul s-a terminat cu sute de morți și răniți, inventarul autorităților fiind în plină desfășurare.

Cadavrele sunt aliniate pe stradă, așa cum apar în imagini postate pe Twitter de localnici. Totul este horror.  Cel puțin 146 de morți și încă 150 de răniți, transmit agențiile de presă.

„O mulțime de tineri se adunaseră aici în această seară (sâmbătă). Foarte mulți oameni veniseră la petrecere și la club, purtând costume de Halloween, iar acum văd o mulțime de oameni tulburați și triști și sunt scene haotice”, a relatat corespondentul BBC.
Se spune că circa 100.000 de persoane s-au adunat pe o stradă îngustă din Seul, pentru a participa la Festivalul de Halloween. Busculada a avut loc la scurt timp după ora locală 22.00.
Nu este încă clar ce a cauzat incidentul, de la ce a pornit busculada care a condus la călcarea în picioare și strivirea a unui mare număr de participanți la petrecere.
Oficialii au confirmat doar că zeci de persoane au intrat în stop cardio-respirator, iar numărul deceselor este de așteptat să crească, la fel al persoanelor rănite. Se crede că oamenii au fost striviți până la moarte după ce o mulțime foarte mare a început să înainteze pe o alee îngustă din apropierea hotelului Hamilton, un loc important de petrecere din Seul.

Conform operatorilor care au răspuns la apelurile telefonice de urgențe locale, multe dintre victime erau femei în vârstă de 20 de ani.

Poliția a declarat că zeci de persoane primesc ajutor medical pe străzile din zonă, în timp ce multe altele au fost duse la spitalele din apropiere.

Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată scene oribile de panică în urma zdrobirii și eforturile disperate ale oamenilor de a scăpa din mijlocul tragediei, titrează și Daily Mail.

Aceeași publicație face referire la un videoclip deosebit de dureros care circulă pe rețelele sociale. În el se vede cum zeci de oameni se chinuiau să respire și să rămână în picioare în mulțime, în timp ce salvatorii au încercat să-i scoată pe cei care au cea mai mare nevoie de asistență medicală.

Preotul Necula despre ce semnificație are Halloween

Tragedia aceasta ne aduce aminte de ce spunea preotul Constantin Necula despre Halloween, sărbătoare care a prins rădăcini și în România.

Preotul Constantin Necula a explicat de unde provine numele acestei sărbători, despre care spune că este „sărbătoarea contrariului”.

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews.