Actual International

Halucinant: 37 de morți în Thailanda, după ce un fost polițist a atacat o grădiniță. Micuții au fost împușcați în somn

Halucinant: 37 de morți în Thailanda, după ce un fost polițist a atacat o grădiniță. Micuții au fost împușcați în somn
Substantial.ro

O țară liniștită care nu s-a mai confruntat niciodată până acum cu o tragedie de o asemenea amploare, aceasta este Thailanda. Ceea ce s-a întâmplat azi este de-a dreptul halucinant.

Halucinant: 37 de morți în Thailanda, după ce un fost polițist a atacat o grădiniță. Micuții au fost împușcați în somn

Mai mult de 20 de copii se numără printre victimele celui mai sângeros atac armat în masă din Thailanda, comis vreodată de un autor singuratic.

O imagine de coșmar. Crimele de la grădiniță au avut loc în timpul orei de somn în această instituție guvernamentală thailandeză. Cadavrele copiilor au fost găsite întinse pe saltele de dormit, cu perne și pături împrăștiate pe podea. Se pare că el ar fi intrat ăn această locație cu scopul de a-și găsi copilul. Atacatorul s-a sinucis apoi, împreună cu soția sa și fiul lor.

Criminalul, un fost ofițer de poliție, care s-a repezit înarmat cu un pistol și un cuțit, în centrul de îngrijire a copiilor din nord-estul Thailandei, a ucis peste 30 de persoane, majoritatea copii, în cel mai halucinant atac armat în masă din această țară din Asia de Sud-Est comis vreodată de un singur autor.

Atacatorul s-a sinucis prin împușcare, după ce și-a omorâr cu sânge rece soția sa și copilul lor de doar 4 ani, potrivit autorităților. Bărbatul înarmat a ucis 37 de persoane, a declarat șeful poliției naționale, citat de New York Times.

Ofițer al Biroului thailandez de suprimare a stupefiantelor (NSB) stă de pază în fața unor stupefiante confiscate în zona industrială Bang Pa-in din provincia Ayutthaya, Thailanda, în 2020. Se pare că el este făptuitorul odioaselor cime. Foto: Diego Azubel/EPA, Shutterstock

Bărbatul înarmat fusese concediat de poliție după o arestare cu metamfetamină, care bântuie Thailanda de ani de zile. Potrivit Poliției regale thailandeze, atacatorul era un fost caporal, concediat din poliție în luna iunie după ce a fost arestat deoarece l-au găsit cu metamfetamină. De-a lungul anilor, Thailanda a oscilat între două extreme – de la represiune la permisivitate – în ceea ce privește abordarea sa față de consumul de droguri, mai relatează presa americană.

Anunț de ultimă oră al oficialităților thailandeze

Un anunț de ultimă oră face referire la faptul că regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei va plasa victimele sub patronaj regal, potrivit generalului Damrongsak Kittipraphat, șeful poliției naționale, ceea ce înseamnă că regele va plăti funeraliile celor uciși și cheltuielile medicale ale celor răniți.

Prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha se va deplasa vineri, 7 octombrie 2022, în provincia Nong Bua Lamphu pentru a se întâlni cu familiile victimelor, potrivit unui comunicat al biroului său.