Actual International

Haos în UK. Grevele feroviare îi obligă pe oameni să-și facă planuri alternative de călătorie, sute de trenuri fiind anulate

Haos în UK. Grevele feroviare îi obligă pe oameni să-și facă planuri alternative de călătorie, sute de trenuri fiind anulate
UK Train

Niciun serviciu feroviar nu va circula în ziua de Boxing Day, iar trenurile Merseyrail, ScotRail, Northern și Southern vor fi afectate de greva anunțată la 26 decembrie 2022.

Haos în Marea Britanie. Grevele feroviare îi obligă pe oameni să-și facă planuri alternative de călătorie, sute de trenuri fiind anulate

Luni, 26 decembrie 2022, nu va circula niciun tren în Marea Britanie, din cauza celei de-a doua zile de acțiuni sindicale, ceea ce va provoca un adevărat haos pentru călători în întreaga țară.

Sute de trenuri circulă în mod normal de Boxing Day, dar începând de luni, mii de oameni vor fi nevoiți să își facă planuri alternative de călătorie din cauza grevelor sindicatului Rail, Maritime and Transport (RMT).

Boxing Day este o sărbătoare, care are loc în a doua zi a Crăciunului (26 decembrie). Deși a luat naștere ca o sărbătoare pentru a oferi cadouri săracilor, astăzi Boxing Day este cunoscută în primul rând ca o sărbătoare a cumpărăturilor.

Este originară din Marea Britanie și este sărbătorită în mai multe țări care au făcut parte anterior din Imperiul Britanic. Sărbătoarea bancară sau sărbătoarea publică atașată poate avea loc pe 28 decembrie, dacă este necesar pentru a se asigura că aceasta cade într-o zi lucrătoare. Boxing Day este, de asemenea, concomitent cu sărbătoarea catolică Sfântul Ștefan.

În unele părți ale Europei, cum ar fi mai multe regiuni din Spania, Cehia, Germania, Ungaria, Țările de Jos, Italia, Polonia, Slovacia, Croația, Danemarca, Finlanda, Suedia, Belgia, Belgia, Norvegia și Irlanda, 26 decembrie este Ziua Sfântului Ștefan, care este considerată a doua zi de Crăciun.

Termenul „Christmas box” datează din secolul al XVII-lea și, printre altele, însemna: „Cutia de Crăciun.”

Un cadou sau o gratificație oferită de Crăciun: în Marea Britanie, de obicei limitat la gratificațiile oferite celor care se presupune că au o vagă pretenție față de donator pentru serviciile prestate acestuia ca unul din publicul larg de către care sunt angajați și plătiți, sau ca un client al angajatorului lor legal; teoria nedefinită fiind că, deoarece au făcut servicii pentru această persoană, pentru care nu i-a plătit direct, o anumită recunoaștere directă devine la Crăciun.

În ultimii ani, ziua de după Crăciun, 26 decembrie, este numită „Boxing Day” chiar și atunci când aceasta cade duminică, deși în mod tradițional luni, 27 decembrie, ar fi fost Boxing Day. Ziua Sfântului Ștefan, o sărbătoare religioasă, cade, de asemenea, pe 26 decembrie.

Ce se așteaptă în Marea Britanie

Fotbalul intern se reia acum după o pauză pentru Cupa Mondială, meciurile fiind afectate de acțiune, relatează Sky News.

Se estimează că aproximativ 15,1 milioane de mașini vor fi mâine pe șosele, iar RAC preconizează că pe M25 vor exista cozi. National Express și Megabus au înregistrat, de asemenea, o creștere a cererii pentru mâine, deoarece oamenii își planifică călătoriile după festivități.

Un purtător de cuvânt al Administrației Autostrăzilor a declarat:

„Traficul este posibil să se formeze în jurul centrelor comerciale, deoarece o mulțime de oameni caută un chilipir la reduceri, între timp fanii fotbalului vor călători pentru a-și vedea echipele. Există posibilitatea unor congestii de trafic localizate și a mai multor deplasări scurte, dar traficul ar trebui să fie dispersat pe tot parcursul zilei, deoarece oamenii își iau timpul necesar după ziua de Crăciun.”

Printre serviciile afectate de greve se numără Merseyrail, care în mod normal efectuează un serviciu regulat în întreaga sa rețea de Boxing Day, ScotRail, care urma să opereze trenuri în Strathclyde, Edinburgh și Glasgow, și Northern, care face legătura între Liverpool și St Helens, scrie media externă.