Actual International

Haos și o nouă împușcătură mortală la Stockholm. Polițiștii fac apel la bandele care se răfuiesc între ele

Haos și o nouă împușcătură mortală la Stockholm. Polițiștii fac apel la bandele care se răfuiesc între ele
norden.org

O nouă împușcătură mortală a avut loc joi la Stockholm, luând viața unui tânăr de 25 de ani și rănind grav un bărbat de 40 de ani. Se spune că ambii ar avea antecedente penale.

Haos și o nouă împușcătură mortală la Stockholm, în timp ce polițiștii au o cerere pentru bandele care se răfuiesc între ele

Împușcăturile din gara de trenuri de navetiști din Jordbro au fost din nou legate de violența între bande care a cuprins orașul.

Ofițerii de poliție au declarat că „acest lucru nu mai poate continua!„, potrivit site-ului de știri SVT, care a transmis apelul lor pentru înființarea unei comisii speciale pentru bande pentru a aborda problema.

Diamant Salihu, reporter criminalist la SVT, a declarat, profund alarmat de ceea ce se întâmplă:

În momentul de față este haos, Vestul Sălbatic, capra înaltă – spuneți-i cum vreți – mai ales în sudul Stockholmului.”

Ea a adăugat că există opinii diferite în cadrul poliției cu privire la modul cel mai bun de abordare a situației.

„Sunt unii oameni care cred că există o mare încărcătură pe umerii poliției, pentru că încearcă tot ce pot cu resursele pe care le au. Dar ei văd cum tineri despre care nici măcar nu știu, pentru că au sub 15 ani, ridică o cantitate uriașă de violență și fug din casele HVB.”

Specialista în criminalistică Salihu a spus că o parte a problemei este introspecția care are loc în cadrul forțelor de poliție, adăugând:

„Nu este o problemă: Aceștia observă că, în mod evident, nu reușesc în misiunea lor și vor să facă ceva diferit.”

O idee pe care ofițerii de poliție o aduc în discuție este un fel de comisie de bandă în care se adună resurse și competențe și se face schimb de informații pentru a viza acest mediu și pentru a face cu adevărat o diferență. Pentru că, în momentul de față, nu se poate continua așa cum s-a lucrat până acum.

Persoana care a murit recent a ieșit dintr-o condamnare la închisoare în care a fost condamnată pentru tentativă de omor. Când vorbesc cu poliția despre asta, ei vorbesc despre faptul că un potențial motiv ar putea fi răzbunarea pentru ceea ce s-a întâmplat, dar asta rămâne de văzut.

„Există rețele infracționale în această zonă. Unul dintre acești bărbați este conectat la o rețea. Există multe conflicte potențiale în aceste medii. Unul dintre motivele recentelor împușcături poate fi vidul de putere care a apărut în ultima vreme.

O parte din problemele pe care le are Stockholm în acest moment este că mulți lideri mai în vârstă se află în închisori de lungă durată, tinerii au lupte pentru putere unii cu alții și se provoacă reciproc. În timp ce rămân indiferenți și sunt pregătiți să își asume riscuri extreme.”

Incidența împușcăturilor mortale din Stockholm și din împrejurimi s-a accelerat și înmulțit în ultima vreme, ceea ce a determinat polițiștii să ceară înființarea unei comisii pentru bande care să se concentreze și să abordeze problemele care determină apartenența la bande.