Actual Lifestyle

Iată cum arată „bicicleta beată” din dotarea polițiștilor! Trecătorii au avut posibilitatea să se plimbe cu ea, în Bacău

Iată cum arată „bicicleta beată” din dotarea polițiștilor! Trecătorii au avut posibilitatea să se plimbe cu ea, în Bacău
IQads

Poliţiştii au venit cu „bicicleta beată” în centrul Bacăului. Pentru a conştientiza pericolele la care se expun bicicliştii atunci când se urcă în şaua bicicletei, după ce au consumat alcool, polițiștii băcăuani, cu sprijinul colegilor din Cluj, au organizat un eveniment inedit care a avut ca principal protagonist… Bicicleta beată. Pentru că aceasta chiar există: tu tragi stânga, ea face dreapta… Cam așa se vede și din imaginile surprinse de camerele video.

Iată cum arată „bicicleta beată” din dotarea polițiștilor! Trecătorii au avut posibilitatea să se plimbe cu ea, în Bacău

Poliţiştii au venit cu „bicicleta beată” în centrul Bacăului Pentru a conştientiza pericolele la care se expun bicicliştii atunci când vor să meragă cu ea după ce au consumat alcool. Polițiștii băcăuani cu sprijinul colegilor din Cluj au organizat un eveniment inedit care a avut ca principal protagonist… Bicicleta beată. Tu tragi stânga, ea face dreapta…

Astfel, poliţiştii băcăuani au organizat într-un mod cu totul inedit o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti băuţi. Oameni legii au adus „bicicleta beată” în mijlocul băcăuanilor.

”Este vorba de o bicicletă cu un mecanism modificat, aproape imposibil de stăpânit, pentru că orice manevră, spre dreapta sau spre stânga, duce vehiculul în sensul opus în care sunt manevrate coarnele”, după cum ne-a spus subcomisar Cătălina Păduraru, IPJ Bacău, într-un dialog pentru Infoactual.

Prin această acțiune, poliţiştii au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la ce înseamnă că te urci în stare de ebrietate pe o bicicletă.

În week-end-ul trecut, de exemplu, în zona centrală a municipiului Bacău, în cadrul evenimentului Zilele Bacăului, poliţiştii de prevenire şi cei rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, au organizat un atelier de educaţie rutieră. „Bicicleta beată” s-a bucurat de interes din partea băcăunilor aflaţi în zona centrală, fiind surprinși de provocarea polițiștilor.

La început mai timizi, curioşii, tineri şi adulți, au avut curaj să încerce bicicleta. Unii participanți au fost hotărâți să parcurgă măcar câțiva metri fără a pierde controlul, dar aşa cum era de aşteptat, nimeni nu a reuşit să stăpânească „bicicleta beată”.

Polițiștii de prevenire și de la circulație reamintesc cetățenilor necesitatea unei minime educaţii rutiere, cu mențiunea că, atunci când la mijloc mai este şi consumul de alcool, riscul de implicare într-un eveniment crește semnificativ. Mai în glumă, mai în serios, mesajul polițiștilor a fost însă unul foarte clar: „Nu vă urcaţi băuţi pe biciclete!”