Actual International

Imagine de coșmar la un liceu în SUA: trei morți, răniți, adolescenți baricadați în clase sau care au ieșit pe ferestre

Imagine de coșmar la un liceu în SUA: trei morți, răniți, adolescenți baricadați în clase sau care au ieșit pe ferestre
Infoactual

Din nefericire, atacurile asupra locațiilor de învățământ nu s-au oprit, încă, în Statele Unite. Așa că fiecare este într-o școală pe cont propriu sau la mâna destinului. Și luni, 24 octombrie 2022, a avut loc un atac care la final a oferit încă o imagine de coșmar: trei morți, printre care se află și atacatorul, după cum au anunțat ulterior polițiștii, mai mulți răniți. Unii adolescenți s-au baricadat în clase, în timp ce alții au ieșit speriați pe ferestrele claselor din școala care urmează să îi pregătească pentru viață și societate.

Imagine de coșmar la un liceu în SUA: trei morți, răniți, adolescenți baricadați în clase sau care au ieșit pe ferestre. Video

Trei persoane au murit, inclusiv atacatorul, în urma unui incident armat într-un liceu din St. Louis.

Potrivit autorităților, o femeie adultă și o adolescentă au fost ucise într-un incident armat în interiorul unui liceu din St. Louis în dimineața zilei de luni, 24 octombrie. Presupusul atacator ar fi fost, de asemenea, ucis. Cel puțin alte cinci persoane au suferit răni și au fost spitalizate.

Incidentul a avut loc la Central Visual and Performing Arts High School imediat după ora 9.00. Sute de elevi au evacuat clădirea în momentul în care au început împușcăturile. Alții s-au baricadat în sălile de clasă sau au sărit pe ferestre.

Ofițerii de poliție au ajuns imediat la fața locului, iar atacatorul a fost „oprit rapid”, potrivit unui tweet al școlilor publice din St. Louis. Un comunicat al FBI, emis în cursul dimineții, a asigurat că nu mai există nicio amenințare activă la adresa siguranței în școală.

Comisarul de poliție Michael Sack, vorbind la o conferință de presă după incident, a declarat că atacatorul avea aproximativ 20 de ani și nu a fost încă identificat cu certitudine. El era înarmat cu un pistol lung. Sach a explicat modul în care ofițerii săi: „au alergat spre acel foc de armă, l-au localizat pe trăgător și l-au angajat pe acesta într-un schimb de focuri, omorându-l”, după cum a relatat cbsnews.com.

A scăpat de glonț pentru că arma atacatorului s-a blocat

Taniya Gholston, o elevă de 16 ani, a dezvăluit presei locale ce s-a întâmplat: „Tot ce am auzit au fost două împușcături și el a intrat acolo cu o armă. Am încercat să fug și nu am putut să fug. Eu și el ne-am privit în ochi, dar am reușit să scap pentru că arma lui s-a blocat. Dar am văzut sânge pe podea”.

Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost spitalizate. La sosirea poliției, elevii fugeau îngroziți din școală și le spuneau  ofițerilor de poliție că atacatorul într-adevăr avea o „armă lungă”, după cum a declarat ofițerul Mack în timpul conferinței de presă care a avut loc după incident.