Actual Social

Important pentru toți românii! Mâine începe „Programul Rabla pentru Electrocasnice”

Important pentru toți românii! Mâine începe „Programul Rabla pentru Electrocasnice”
evz.ro/rablapentruelectrocasnice.ro

Vineri, 17.06.2022, de la ora 10:00, începe o nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Care sunt etapele programului Rabla pentru Electrocasnice

Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, electrocasnice.afm.ro, programul Rabla pentru Electrocasnice se se desfășoară în mai multe etape după cum urmează:

  • 17.06.2022, ora 10:00 – 23.06.2022, ora 23:59 pentru înregistrarea beneficiarilor;
  • 24.06.2022, ora 10:00 – 30.06.2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului), pentru prima etapă (echipamente: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și categoria frigidere)
  • 01.07.2022, ora 10:00 – 07.07.2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului), pentru a doua etapă (echipamente: laptopuri și tablete)
  • 08.07.2022, ora 10:00 – 14.07.2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului), pentru a treia etapă (echipamente: aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare)

Ce buget a fost alocat pentru acest program

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă buget de 100 de milioane de lei în acest an, cu 25 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Astfel, anunțul oficial  al AFM, potrivit unui comunicat de presă, este următorul:

„Începând de vineri, ora 10:00, Administraţia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune pentru programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Persoanele fizice au la dispoziţie 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică”.

Totodată, preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, anunţă suplimentarea bugetului: „Având în vedere interesul manifestat faţă de acest program şi succesul uriaş pe care acesta l-a avut în ediţiile trecute în rândul populaţiei, am luat hotărârea de a mări bugetul alocat la 100 de milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut. Prin acest program promovăm reducerea consumului de energie prin înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate şi mari consumatoare de energie cu altele noi, cu un consum mult mai scăzut.”

Laurenţiu-Adrian Neculaescu a mai precizat faptul că toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator:

„Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”.

Ulterior înscrierii solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, încep etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program, citează news.ro