Economic

Impozitele și taxele nu vor fi majorate, spune Marcel Ciolacu

Impozite impozit impozitele impozitului
sursa foto: arhiva companiei

În cursul discursului său din 2023, premierul s-a concentrat pe implementarea măsurilor de austeritate. În perspectiva anului electoral 2024, Marcel Ciolacu își asumă angajamentul de a nu majora impozitele.

La începutul săptămânii curente, premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu va crește impozitele cursul anului 2024. Această declarație nu surprinde, având în vedere că anul acesta au loc 4 tururi de alegeri.  De asemenea, este important de menționat că, începând din prima parte a anului, inflația a înregistrat o creștere semnificativă, generând o presiune crescută asupra resurselor financiare ale populației române.

„Investițiile nu se pot face doar pe vorbe! Este nevoie de garanții ferme și de predictibilitate. De aceea, vin astăzi în fața dumneavoastră cu o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic Nu vom mări taxele. Nu ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR. Nu ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la OCDE”, a declarat premierul Ciolacu, potrivit stiripesurse.