Actual Politică

Împreună la guvernare, dar fiecare cu bilanţul lui. PNL și PSD şi-au prezentat rezultatele în conferințe separate

Împreună la guvernare, dar fiecare cu bilanţul lui. PNL și PSD şi-au prezentat rezultatele în conferințe separate
Facebook

După ce premierul Nicolae Ciucă a anunţat că amână evaluare miniştrilor pentru luna iunie, PNL şi PSD s-au reorganizat. UDMR a stat şi a privit. PNL avea stabilită Liga Aleşilor Locali de foarte mult timp, moment potrivit pentru a prezenta aleşilor liberali rezultatele guvernării din ultimele 6 luni, iar PSD a organizat o conferinţă extraordinară la Palatul Parlamentului, unde fiecare ministru şi-a prezentat rezultatele. Fiecare a fost mai bun, decât celălalt.

Împreună la guvernare, dar fiecare cu bilanţul lui. PNL și PSD şi-au prezentat rezultatele în conferințe separate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu și-a asumat integral meritul măsurilor sociale adoptate de guvern, timp în care PNL a bifat formal momentul într-o conferință susținută în Poiana Brașov în care premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, a vorbit despre măsurile luate de guvernul său.

De altfel, ambele întruniri au avut o evidentă componentă electorală, ducând cu gândul mai degrabă către întrunirile de campanie: de la poziționarea liderului de partid flancat de membrii anonimi ai formațiunii, în cazul PSD, la aerul de întrunire internă de partid, în cazul PNL. Practic fiecare partid şi-a securizat electoratul.

Premierul Ciucă a învăţat lecţia „pas cu pas” de la preşedintele Iohannis

Premierul Nicolae Ciucă a susținut joi, la șase luni de guvernare alături de PSD și UDMR, că se apropie „pas cu pas” de atingerea rezultatelor propuse.

„În primele şase luni de guvernare am demarat acţiuni concrete pentru realizarea tuturor obiectivelor din programul de guvernare. Pas cu pas ne apropiem de atingerea rezultatelor propuse, multe dintre acestea fiind obţinute prin eforturile Guvernului şi implicit ale ministerelor, care au lucrat intens în ultimele luni pentru a nu irosi şansele unice pe care România le are în acest moment pentru a se dezvolta şi a se moderniza”, a spus Ciucă, ieri la Liga Aleşilor Locali ai PNL.

Marcel Ciolacu: Am reparat ce era urgent. Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau

La șase luni de la intrarea PSD la guvernare alături de PNL și UDMR, prin substituirea USR, preşedintele social democrat, Marcel Ciolacu a făcut apologia prestației PSD și a criticat guvernările anterioare, făcând uitată perioada recentă în care PSD a fost la guvernare.

Ciolacu a spus că partidul nu va renunţa niciodată la „ideile şi valorile sale”, chiar dacă ele nu coincid cu cele ale partenerilor de guvernare, nu înainte de a spune, însă, că meritul adoptării măsurilor sociale este exclusiv al PSD.

„Am reparat ce era urgent. Vreau să fiu cât se poate de clar și de direct: dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau! PSD a conceput și impus pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocațiilor, pensiilor și salariilor, cât și un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă. PSD s-a luptat pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru populație și companii. PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile românești în valoare de 20 miliarde de lei”, a afirmat Marcel Ciolacu.