Actual International

În timpul Revelionului, un ofițer de poliție din New York a fost înjunghiat în cap, altul atacat cu o țeavă. Care este starea lor

În timpul Revelionului, un ofițer de poliție din New York a fost înjunghiat în cap, altul atacat cu o țeavă. Care este starea lor
Infoactual/arhiva

Revelion trist pentru polițiștii americani. Un polițist din cadrul NYPD a fost atacat cu o macetă în noaptea de Anul Nou, la câteva străzi de Times Square, New York. Poliția investighează acum dacă suspectul este un extremist islamic radicalizat.

În timpul Revelionului, un ofițer de poliție din New York a fost înjunghiat în cap, iar un altul atacat cu o țeavă. Care este starea lor

Un polițist al NYPD, despre care s-a aflat că era începător, aflat chiar în prima sa zi de muncă, a fost atacat cu o macetă în noaptea de Anul Nou, la câteva străzi de Times Square. Acum, poliția investighează dacă suspectul este un extremist islamic radicalizat recent, potrivit unor surse din poliție.

Ofițerul – care a absolvit vineri și a fost repartizat la o secție din Staten Island, dar care a primit misiunea de a lucra în noaptea de Revelion – era staționat la intersecția străzii West 52nd Street cu 8th Avenue când un bărbat cu macetă s-a apropiat de el și de un alt ofițer în jurul orei 21:30, au declarat surse din cadrul NYPD pentru The Post.

Polițistul începător a fost tăiat în cap, ceea ce l-a determinat pe un alt polițist să tragă în suspect, lovindu-l în umăr, au precizat sursele. Celălalt polițist a fost și el lovit în cap cu arma pe care o avea atacatorul, dar nu a fost rănit grav.

Suspectul, un tânăr de 19 ani, a fost arestat și dus la un spital din apropiere. Oficiali de rang înalt din cadrul forțelor de ordine au declarat pentru The Post că polițiștii investighează dacă acesta este un extremist islamic radicalizat recent, pe baza postărilor online ale făptuitorului.

Ambii ofițeri au fost duși la Spitalul Bellevue și se așteaptă să se recupereze din punct de vedere medical.

Comisarul de poliție Keechant Sewell a mers imediat la spital pentru a-i vizita pe polițiștii răniți. Poliția investighează în continuare atacul șocant. Un motiv nu a fost imediat clar.

Fără rucsacuri sau umbrele în Times Square, au anunțat oficialii. Au uitat să menționeze macetele„, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru The Post.

Primarul orașului, Eric Adams, a ajuns la spital în jurul orei 12:30 în ziua de Anul Nou, într-un SUV acoperit de confetti. Mai devreme, Hizzoner a apăsat butonul pentru a începe numărătoarea inversă a căderii mingii, în timp ce spectatorii își luau rămas bun de la 2022.

Între timp, culmea tragediei, și un alt polițist a fost lovit de o mașină de poliție în timp ce încerca să mute baricadele de la intersecția străzilor 52 și Broadway pentru a permite agenților care au răspuns la apel să ajungă la bărbatul care mânuia maceta, au declarat martorii oculari.