Actual International

Regele Charles îi face cavaleri de Anul Nou! Lista cu numele unor persoane publice care vor primi titluri nobile și distincții

Regele Charles îi face cavaleri de Anul Nou! Lista cu numele unor persoane publice care vor primi titluri nobile și distincții
Open UK/Twitter

Prima listă de onoare cu personalități cunoscute, care vor primi titluri nobile, avizată de Regele Charles l-a inclus pe chitaristul trupei Queen, Brian May, și patru dintre jucătoarele echipei de fotbal feminin Lionesses a Angliei.

Regele Charles îi face cavaleri de Anul Nou! Lista cu numele unor persoane publice care vor primi titluri nobile și distincții

Brian May, chitaristul trupei Queen, se numără printre cei care vor fi numiți cavaleri, după ce a fost dezvăluită prima listă de onoruri de Anul Nou a Regelui Carol. El a cântat pe acoperișul Palatului Buckingham cu ocazia Jubileului de Aur al Reginei, în 2002, interpretând „God Save The Queen”.

May a cântat, de asemenea, vizavi de Palatul Buckingham, în vârful Monumentului Victoria, pentru a deschide concertul Jubileului de Platină din această vară. Muzicianul, în vârstă de 75 de ani, va primi titlul de cavaler pentru serviciile aduse în domeniul muzicii și al acțiunilor de caritate.

”Nu cred că mă așteptam la asta, pentru că nu am dus o viață care să mă ducă la un titlu de cavaler. Pentru început, am fost destul de vehement în a critica guvernele recente. Mi-am imaginat că sunt de partea greșită pentru toate aceste lucruri. Este o surpriză plăcută să mi se acorde această onoare,” a mărturisit muzicianul, citat de media externă.

Grayson Perry, un travestit flamboaiant în vârstă de 62 de ani, primește și el titlul de cavaler. El are deja un Turner Prize și un Bafta pentru televiziune, la care se adaugă acum această nouă distincție pentru serviciile aduse artelor. Perry este recunoscut pentru activitatea sa cu tapiserii, sculpturi și ceramică.

În 2014, a participat la Palatul Buckingham purtând o rochie albastru miezul nopții, un sacou și pantofi cu toc pentru a ridica un CBE de la prințul Charles de atunci. ”Când am primit apelul, primul meu gând a fost ce voi purta? Este un lucru serios. Nu am de gând să îmi compromit identitatea de travestit preeminent al Marii Britanii,” a declarat ulterior Perry reporterilor britanici.

Distincția de Companion de Onoare (OBE) îi revine lui Dame Mary Quant. Calitatea de membru al acestui prestigios grup de laureați este limitată la doar 65 de persoane. Din el fac parte în prezent vedetele Paul McCartney și Elton John. Distincția este acordată celor care au avut o contribuție de lungă durată în medicină, știință, guvern sau artă.

Quant a devenit „Dame” în 2014 pentru serviciile aduse modei. Creatoarea de modă în vârstă de 92 de ani este recunoscută ca fiind cea care a inventat fusta mini în anii 1960. După ce a primit această distincție, ea a declarat presei că: „fetele de pe King’s Road au fost cele care au inventat mini. Le purtam foarte scurte, iar clientele spuneau: „mai scurte, mai scurte.”

Comediantul Frank Skinner – numele său real este Christopher Collins – este laureat cu un MBE pentru servicii aduse divertismentului. Comediantul în vârstă de 65 de ani a glumit că a evitat să spună familiei sale în cazul în care ar fi fost „un fel de eroare administrativă.”

Pentru servicii aduse dramaturgiei, actorii David Harewood și Stephen Graham au fost recompensați cu OBE. Harewood este de mult timp un militant activ pentru sănătatea mintală și problemele rasiale. În vârstă de 57 de ani a jucat în Homeland.

Graham are deja un premiu Bafta în palmares, după ce a jucat alături de Sean Bean în drama penitenciară „Time.” De asemenea, el a primit un premiu Emmy internațional pentru rolul său din drama „Help”, o dramă despre un azil de bătrâni. Acum, starul din Liverpudlian, în vârstă de 49 de ani, care a jucat în ‘This Is England’ și ‘Line Of Duty’, adaugă un OBE la colecția sa.

Legenda sportului olimpic Denise Lewis – care a câștigat medalia de aur la heptatlon pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 – a devenit „Dame” pentru serviciile aduse sportului. În vârstă de 50 de ani, expertul BBC a descris această distincție ca fiind o „onoare incredibilă”.

Tot în domeniul sportului, pentru serviciile aduse fotbalului și carității, Chris Kamara, fotbalistul devenit expert, primește un MBE, la fel ca și Andy Robertson, fundașul lui Liverpool și al Scoției.

Patru dintre ”leoaicele” victorioase ale Angliei de la Euro 2022 au primit, de asemenea, distincții, la fel ca și antrenorul lor.

Pentru serviciile aduse fotbalului și carității, Pat Jennings, fostul portar al Irlandei de Nord, al lui Tottenham și al lui Arsenal, în vârstă de 77 de ani, primește un QBE. Lizzie Deignan, fosta campioană mondială în vârstă de 34 de ani, ridică un MBE pentru serviciile aduse ciclismului.

Rachel Riley, fosta vedetă a emisiunii Countdown, în vârstă de 36 de ani, primește un MBE pentru eforturile sale de combatere a antisemitismului și de sensibilizare cu privire la Holocaust. Rabinul-șef Ephraim Mirvis primește și el la rândul lui titlul de cavaler pentru serviciile sale aduse comunității evreiești, relațiilor interconfesionale și educației.

Pentru serviciile sale în domeniul sănătății publice și al carității, Anne Diamond, în vârstă de 68 de ani, gazda de la GB News, a fost distinsă cu OBE. Colegul ei jurnalist, John Suchet, în vârstă de 78 de ani, un ambasador al Societății Alzheimer, a primit, de asemenea, un OBE pentru serviciile sale în scopuri caritabile.

Cofondatoarea Fundației Born Free, actrița Virginia McKenna, în vârstă de 91 de ani, a fost numită „Dame”. În semn de recunoaștere a activității sale de strângere de fonduri în timpul pandemiei, DJ Spoony, în vârstă de 52 de ani, prezentatorul BBC Radio 2, primește o medalie British Empire. Și multe alte nume într-o lungă listă.