Actual

În vacanță cu mașina. Prețurile la benzină și motorină au explodat în toată Europa. Unde este mai avantajos să facem plinul

În vacanță cu mașina. Prețurile la benzină și motorină au explodat în toată Europa. Unde este mai avantajos să facem plinul

Economiștii ne sfătuiesc, dar mulți dintre noi știm și punem în practică metode testate, deja, de economisire a banilor. De fapt repartizarea banilor, în funcție de necesități și apoi, ținând cont și de dorințe, ale noastre sau ale celor dragi. În condițiile în care prețurile la combustibil au explodat în toată Europa, unde facem plinul la mașină este o întrebare importantă, pentru o vacanță liniștită, fără griji.

În vacanță cu mașina. Prețurile la benzină și motorină au explodat în toată Europa. Unde este mai avantajos să facem plinul

Cei care doresc să meargă în vacanță cu mașina, în străinătate, trebuie să știe că prețurile la carburanți pot varia de la o țară la alta. Există țări, în Europa, unde motorina și benzina sunt mai scumpe decât în România, dar și țări unde achiziționarea de combustibil este mult mai avantajoasă.

Ultimele date, centralizate la nivel mondial în urmă cu doar câteva zile, atestau că în România prețul unui litru de benzină este în jurul valorii de 1 euro și 74 de cenți, iar cel de motorină – 1 euro și 84 de cenți, adică 8 lei și 61 de bani, respectiv 9 lei și 10 bani.

Grecia. Aici prețul unui litru de benzină a ajuns la 2 euro și 40 de cenți, iar motorina este peste 2 euro litrul. Dacă plănuiți să mergeți în vacanță cu mașina, trebuie să știți că în această țară veți plăti 120 de euro pentru un plin, în plus cu 33 de euro față de un plin făcut în țara noastră. 

Serbia sau Bulgaria. Prețurile sunt mai mici, puteți alimenta fără probleme. Un singur aspect este de menționat în acest caz, să aveți drum pe aici, în tranzit sau într-o vacanță, de ce nu.

În Bulgaria, de exemplu, litrul de carburant este în jur de 1,65 euro – 1,69 euro. Astfel, față de Grecia faceți o economie de aproape 38 de euro.

Turcia. Cele mai mici prețuri sunt în această destinație turistică, preferată de tot mai mulți români. Un litru de benzină, la turci, este 1,53 euro, iar motorina nu este mai mult de 1,55 euro. Un plin nu va costa mai mult de 78 de euro.

Înainte de a pleca la drum este bine să reactualizați datele referitoare la cursurile valutare ale zilei și să faceți cunoștință și cu prețurile afișate la stațiile peco, pe care le puteți întâlni pe parcursul traseului spre vacanța mult dorită.

Foto: pixabay