International

Încarcerat vineri în Londra, Boris Becker ar putea să își reducă pedeapsa. Fostul tenismen, instructor de fitness în închisoare?

Boris Becker

Boris Becker, fostul mare tenismen german a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în procesul privind falimentul său personal, declarat în iunie 2017, după ce a luat un împrumut de 3 milioane de lire sterline pentru a cumpăra o proprietate de lux din Mallorca, Spania, și nu l-a mai returnat. Vineri, acesta a fost încarcerat în închisoarea Wandsworth din Londra, cunoscută pentru condițiile sale de proastă calitate.

Încarcerat vineri în Londra, Boris Becker ar putea să își reducă pedeapsa. Fostul tenismen, instructor de fitness în închisoare?

În vârstă de 54 de ani, Becker a ajuns vineri la Wandsworth, o închisoare de categoria B, aflată la doar 3,5 km de terenul central de la Wimbledon, unde a câştigat în trecut trei trofee. Potrivit informațiilor Daily Mail, condițiile din închisoarea amintită mai sus sunt de proastă calitate, iar conflictele violente și abuzul de droguri sunt întâlnite la tot pasul.

Un fost guvernator al închisorii a declarat, conform aceleiași surse, că fostul jucător de tenis s-ar putea angaja ca instructor de fitness pentru a putea arăta bună purtare și a-și reduce sentința.

„Sălile de sport sunt foarte populare în închisori, este un loc de muncă pe care mulţi deţinuţi şi-l doresc”, a declarat Jerry Petherick.

Rămâne de văzut însă dacă Boris Becker va alege să se angajeze în timpul în care va fi închis.

Fostul star tenisului ar putea executa doar 10 luni şi şi-ar putea petrece restul pedepsei cu un dispozitiv electronic, dacă oficialii decid să-l elibereze înainte de termen.

Măsurile de prevenire a coronavirusului îl vor pune pe fostul tenismen în situația în care va fi obligat să rămână în „aripa de carantină” a închisorii timp de șapte până la zece zile.

Reacția lui Novak Djokovic cu privire la fostul său antrenor

După ce a aflat despre vestea încarcerării lui Becker, fostul său antrenor, Novak Djokovic, a declarat că „îl doare sufletul”:

“Mă doare sufletul pentru el. Este un prieten, prieten de mult timp, m-a antrenat trei-patru ani, este o persoană pe care o consider apropiată şi a contribuit mult la succesul carierei mele. Nu voi intra în detaliile verdictului, pentru că nu sunt în poziţia de a face asta, dar ca prieten sunt foarte trist pentru el. Nu prea sunt multe de spus. Sper că va trece peste această perioadă şi că îşi va putea trăi viaţa atunci când va ieşi din închisoare. Nu ştiu dacă vom folosi cuvântul ‘normal’, pentru că viaţa este categoric diferită pentru oricine merge la închisoare, în special pentru o perioadă atât de lungă. Nu ştiu cum vor sta lucrurile pentru el. Doar mă rog pentru el”, a spus Djokovici, conform Sky Sports.