International

Incendiu de proporții la un zgârie-nori din China, asemănător cu unul dintre turnurile gemene. Imaginile sunt șocante. Video

Incendiu de proporții la un zgârie-nori din China, asemănător cu unul dintre turnurile gemene. Imaginile sunt șocante. Video

Un incendiu de proporții are loc chiar acum, în China. Prea multe amănunte nu se știe deocamdată, dar, din ce s-a relatat în media internațională, putem creiona o imagine de ansamblu al nefericitului incident.

Incendiu de proporții la un zgârie-nori din China, asemănător cu unul dintre turnurile gemene. Imaginile sunt șocante. Video

Flăcări îngrozitoare și un fum gros, înecăcios, se văd cu ies dintr-un bloc zgârie-nori din China. Un incendiu major a izbucnit într-un zgârie-nori din orașul Changsha din centrul Chinei, potrivit presei de stat, care spune că, în prezent, nu este cunoscut numărul victimelor.

„Un fum gros și negru se vede de la distanță și câteva zeci de etaje ard puternic. Pompierii au început intervenția și au salvat mai multe persoane”, potrivit televiziunii de stat, CCTV, citată de The Guardian.

Pe twitter este scris: VEZI: Un incendiu de proporții a izbucnit într-un zgârie-nori din orașul Changsha din centrul Chinei, a anunțat vineri (16 septembrie) presa de stat, adăugând că numărul victimelor este „necunoscut în prezent”.

Din primele informații de la fața locului, se pare că incendiul violent a cuprins clădirea înaltă în care se află și birourile companiei de telecomunicații de stat China Telecom.

Imaginile transmise de CCTV arată un incendiu înfiorător, iar în filmări postate pe rețelele sociale pare că turnul clădirii este carbonizat.

Ce se știe despre orașul unde a izbucnit incendiul

Changsha sau Chang-sha este capitala provinciei Hunan, China și are o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori. Orașul Changsha, situat în partea central-sudică a Chinei, a fost un oraș important începând cu perioada dinastiei Qin (221 î.Hr. – 207 î.Hr.). Între 750 – 1100, Changsha era un important centru comercial, iar populația a crescut foarte mult.

Sub dinastia Qing, începănd cu 1664 a fost capitala provinciei Hunan, devenind o importantă piață de orez. Orașul asediat în timpul rebeliunii din Taiping nu a cedat.

Changsha a fostul locul în care Mao Zedong s-a convertit la comunism și scena unor bătălii importante în timpul războiului sino-japonez, fiind ocupat pentru scurtă vreme de japonezi. Reconstruit începând cu anul 1949, orașul este acum un important port și centru comercial.

Changsha, capitala periferică a Hunanului, scoate la lumină un amestec de locuri ale lui Mao. Clima este musonică cu zone subtropicale.

Foto: captura twitter