Diverse

Incendiu de vegetaţie în Utah. Dezastrul s-a pornit din cauza unui păianjen

Incendiu de vegetaţie în Utah. Dezastrul s-a pornit din cauza unui păianjen

Un bărbat care consumase stupefiante a produs un incediu de vegetație care a ars nu mai puțin de 240.000 de metri pătrați. El a declarat că a vrut doar să omoare un păianjen și nu s-a gândit ce s-ar putea întâmpla.

Povestea a început luni, 1 august, când consumatorul de droguri a aprins 2000 de metri pătrați de vegetație de pe un versant de munte din Springville, Utah, la 80 de kilometri de Salt Lake City. Din cauza stupefiantelor consumate, acesta s-a speriat de un păianjen și a vrut să-l omoare… arzându-l.

În jurul orei 16.45 a fost apelat Departamentul local de pompieri, care a ajuns în doar câteva minute. Șeful pompierilor din Springville, Henry Clinton şi șeful poliției din Springville, Lance Haight, au observat un vehicul și un om care se plimba cu câinele pe un drum de acces pe munte și au mers de urgență să salveze cele două suflete, dar nu s-au gândit niciodată că bărbatul ar fi fost vinovatul.

„Am ieșit și pur și simplu a spus: «Era un păianjen!»…Nu avea sens…”

„Așa că am mers în sus spre el de fapt ca să-l salvăm. Nu ne gândeam că el a aprins focul. Și când ne apropiam, a trebuit să ne oprim pentru că bloca drumul. Am ieșit și pur și simplu a spus: «Era un păianjen!»…

Nu avea sens…Așa că m-am uitat la el și am spus «Ce păianjen?»”, a declarat Clinton. La rândul său, sergentul Spencer Cannon, purtătorul de cuvânt al șerifului din regiunea Utah, a rămas fără cuvinte când a auzit că tânărul a avut o problemă atât de gravă cu o insectă:  „De ce încerca să facă asta, nu știu.

Nu are sens pentru noi. Dar asta ne-a spus și nu avem motiv să credem că inventează asta”. Oamenii legii s-au luptat cu flăcările, iar în ajutorul lor a venit și… ploaia.

Pentru gestul său ieșit din comun, consumatorul de droguri a fost acuzat de incendiere din imprudenţă și posesie de droguri şi accesorii pentru droguri și arestat. Ca urmare a încălzirii globale, în ultimii ani, California și multe alte regiuni din vestul SUA au avut incendii rapide și de proporții.

Sursă foto: bzi