Actual Lifestyle

Lovitură la bani. Începe o nouă etapă de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4 cu fonduri din PNNR

Lovitură la bani. Începe o nouă etapă de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4 cu fonduri din PNNR
facebook.com

În ceea ce privește accesarea fondurilor din PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor din zone urbane defavorizate, Sectorul 4 al Capitalei este fruntaș întrucât a accesat nu mai puțin de 161 de milioane de euro, în urma aprobării cererilor de finanțare depuse în prima etapă a marelui val al renovării.

Și pentru a vă face o idee, suma de bani accesată reprezintă, practic, 70% din bugetul total alocat țării noastre pentru astfel de proiecte.

Ce va face Primăria Sectorului 4 cu banii primiți

Suma de bani accesată va fi folosită pentru anveloparea a 145 de blocuri de locuințe aflate în zone precum Reșița, Huedin, Giurgiului, Triunghiul Berceni etc., din Sectorul 4.

Adică vor fi anvelopate acele imobile aflate în zone mai puțin dezvoltate și care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la întreținere.

De asemenea, în cadrul acestei etape vor intra în reabilitare termică alte 13 imobile încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

Făcând un total, în momentul de față, Sectorul 4 demarează reabilitarea termică a unui număr de 158 de blocuri, pentru care folosește 171 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Iar lista imobilelor ce vor intra în reabilitare termică o găsiți pe ps4.ro.

Acțiunile Primăriei Sectorului 4 nu se opresc aici pentru că în următoarele luni, autoritatea locală va semna contracte de finanțare pentru eficientizarea energetică a altor aproximativ 300 de blocuri de locuințe, tot pe bani europeni.

„Începem în forță reabilitarea termică a blocurilor de locuințe cu bani europeni nerambursabili!
În perioada ce urmează, vom avea schele pe un număr total de 158 de blocuri, pentru care folosim 171 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile accesate prin PNRR.
Și acesta este doar începutul! În următoarele luni, vom semna contracte de finanțare, tot pe bani europeni, pentru eficientizarea energetică a altor aproximativ 300 de blocuri de locuințe’, a scris pe pagina sa de facebook primarul Daniel Băluță.