Actual Lifestyle

Incident aviatic în Statele Unite. O filmare arată momentul în care avionul militar de luptă F-35 se prăbușește

Incident aviatic în Statele Unite. O filmare arată momentul în care avionul militar de luptă F-35 se prăbușește
wikipedia

A cincea generație de avioane de luptă este o clasificare generală a avioanelor de luptă inventată în Statele Unite. Ideea a apărut la începutul anilor 1980, când guvernul SUA a dorit să-și înlocuiască F-15 și F-16. Un astfel de avion s-a prăbușit miercuri seara, după ce pilotul, din fericire, a reușit să se catapulteze.

Incident aviatic în Statele Unite. O filmare arată momentul în care avionul militar de luptă F-35 de generația a cincea se prăbușește

Un incident fatal a fost evitat din fericire în Statele Unite miercuri, 19 octombrie, când pilotul s-a ejectat dintr-un avion de vânătoare F-35 C Lightning II de generația a cincea înainte ca acesta să se prăbușească în apropiere de Salt Lake City.

Avionul de vânătoare F-35 s-a prăbușit la capătul pistei de la baza Hill Air Force Base din Utah, dar nu înainte ca pilotul să se catapulteze.

Cauza prăbușirii este deocamdată necunoscută, a precizat US Air Force. Se știe cu certitudine doar costul avionului de luptă care este de 80 de milioane de dolari.

Imaginile video arată urmările accidentului, în timp ce locul prăbușirii a ars puternic.

O imagine cu epava a fost intens distribuită pe rețelele de socializare.

„Pilotul ejectat a fost recuperat și a fost dus la un centru medical local pentru observație”, a scris pe Twitter, un freprezentant de la baza Hill Air Force Base. Nu au fost publicate alte detalii despre starea pilotului.

Potrivit primelor informații, avionul de vânătoare se întorcea la bază după o misiune de antrenament de rutină.

Colonelul Craig Andrle, comandantul Escadrilei 388 de vânătoare, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de azi, 20 octombrie 2022:

„Noi toți, în calitate de piloți, profităm de fiecare ocazie pe care o avem pentru a reduce daunele provocate oricărui lucru de la sol, așa că știu că pilotul a făcut tot posibilul pentru a evita orice clădire sau orice altceva de la sol înainte de a se ejecta”.

Cauza accidentului este în curs de investigare.