Actual

Informații de ultimă oră despre Elena Udrea. Ce au transmis avocații cu privire la proces

Informații de ultimă oră despre Elena Udrea. Ce au transmis avocații cu privire la proces

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casaţie introdus de Elena Udrea, ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obţine rejudecarea dosarului. Prin intermediul avocaților săi, Elena Udrea a transmis că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria.

Informații de ultimă oră despre Elena Udrea. Ce au transmis avocații cu privire la proces

Elena Udrea a transmis luni, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

Judecătorii bulgari de la Curtea Supremă de la Sofia urmează să decidă miercuri, 18 mai 2022, dacă o extrădează sau nu pe Elena Udrea în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Principalul motiv pentru care Udrea nu dorește să fie extrădată în România este reprezentat de amenințările pe care le-a primit, având motive serioase să creadă că viața îi este pusă în pericol.

În fața judecătorilor din țara vecină, Elena Udrea și-a exprimat dorința de a executa pedeapsa în Bulgaria sau de a fi eliberată și lăsată să plece în Grecia. Acolo intenționează să solicite azil politic.

Trei avocaţi angajaţi de Udrea au explicat instanţei că fostul ministru a dat o declaraţie în Bulgaria şi nu mai doreşte să fie audiată prin videoconferinţă.

Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

Tot acum, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care execută o condamnare de cinci ani primită în acelaşi dosar, a solicitat să-i fie suspendată pedeapsa şi să fie eliberat până la judecarea pe fond a recursului în casaţie. Magistraţii au rămas în pronunţare pe această cerere, conform Agerpres.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca Instanţa Supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.