Actual

Inscripție veche de 85 de ani descoperită de muncitorii care demolează podul Cibin din Sibiu: „Au făcut treabă bună”

sibiu

Din data de 1 mai constructorul Geiger Transilvania a început lucrările efective de modernizare și extindere a podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Lucrările vor fi executate pe etape, presupunând închideri parțiale sau totale ale traficului în anumite stadii ale lucrărilor.

Inscripție veche de 85 de ani descoperită de muncitorii care demolează podul Cibin din Sibiu: „Au făcut treabă bună”

Muncitorii care au început demolarea podului peste Cibin din Sibiu au avut parte de o surpriză de proporţii, după ce au descoperit un mesaj scris de cei care au lucrat la ridicarea construcției în 1938:

”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic. Sabău Mihai, Miron Alexandru, Breczlo Mihai Farcaș, Ioan (indescifrabil) Iuliu. 1938 VII 21. Sibiu – Cluj”, este mesajul descoperit la Sibiu în timpul pregătirilor pentru demolarea podului. Inscripția a fost de realizată sub pod, direct pe structura de beton, fapt ce face imposibilă păstrarea acesteia, notează Turnul Sfatului.

Ovidiu Simen, directorul regional al Geiger Transilvania a fost impresionat de munca depusă care a reușit să se păstreze și după 85 de ani:

”Colegii noștri au descoperit o inscripție care datează din anul 1938! Se pare că zidarii din Cluj au făcut o treabă bună, împreună cu ceilalți constructori, dacă podul a rezistat 85 de ani!”, a apreciat Ovidiu Simen, director regional al Geiger Transilvania, compania angajată să execute lucrarea.

Vor exista restricții de circulație în timpul procesului de modernizare a podului

Șoseaua Alba Iulia traversează râul Cibin prin intermediul a două poduri (aferente fiecărui sens de mers). În cadrul lucrărilor care au început în urmă cu două săptămâni podul din amonte urmează a fi demolat, iar în locul acestuia ridicat unul nou, cu trei benzi de circulație.

Primăria Sibiu reamintește faptul că, odată cu începerea lucrărilor de modernizare și extindere a podului peste râul Cibin de pe șoseaua Alba Iulia, se vor institui anumite închideri și restricții pentru circulația de pe această arteră.

În perioada 9 mai – 30 septembrie se va închide partea din amonte (dinspre strada Maramureșului), urmând să se circule pe câte o bandă pe sens, pe partea din aval a podului.

În perioada 1 octombrie 2022 – 30 aprilie 2023 se va închide partea din aval (dinspre strada Malului) și se va circula pe partea din amonte, pe câte o bandă pe sens.