Actual

Instanța se pronunță marți asupra denunțului care-l înfundă pe Liviu Dragnea. Trezorierul spune că liderul a cheltuit banii PSD

Instanța se pronunță marți asupra denunțului care-l înfundă pe Liviu Dragnea. Trezorierul spune că liderul a cheltuit banii PSD

Informații noi ies la suprafață, după ce un apropiat al lui Dragnea, cel responsabil cu finanțele, l-a denunțat pe cel care acum nu-i mai este nici lider și nici ”prieten”. Acesta se află acum în pușcărie, condamnat într-un dosar la 5 ani de detenție.

Liviu Dragnea, denunțat la DNA de fostul trezorier, acum arestat. Liderul făcea vacanțe luxoase cu Irina pe banii PSD

În dosarul numărul 2, aflat pe masa justiției se află și acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, cu procurorii DNA.

Instanța se pronunță marți asupra denunțului care-l înfundă pe Liviu Dragnea. Trezorierul spune că liderul a cheltuit banii PSD

Poveste adevărată transformată în fapte juridice cu iz de ilegalitate

Cronologie: Liviu Dragnea, fost lider al PSD, dar și fost iubit al Irinei Tănase, a făcut demersuri, în ianuarie 2019, de a pleca într-o călătorie de relaxare cu Irina Tănase.

Destinația: Maldive, via Sofia. Până aici totul bine și frumos, numai că deplasarea s-a făcut la acea dată cu o aeronavă privată plătită din subvenția primită de PSD de la stat, după cum se arată în dosarul cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul trezorier PSD Mircea Drăghici cu procurorii DNA, document citat de un jurnalist de la TVR și G4 Media.

Denunțătorul: Pe 29 iunie 2022, fostul trezorier PSD Mircea Drăghici șia recunoscut faptele de deturnare și delapidare, semnând un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și acceptând o pedeapsă de 6 ani de detenție.

Instanța se va pronunța pe 26 iulie dacă acceptă denunțul condamnatului

Mircea Drăghici este în pușcărie, acum, ca urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un prim dosar privind cheltuielile făcute din subvenția primită de PSD de la stat.

Acordul de recunoaștere din al doilea dosar a fost trimis pe masa unui judecător pentru confirmare și a avut termen pe 22 iulie 2022. Judecătorul urmează să se pronunțe marți, 26 iulie 2022, dacă acceptă denunțul sau nu.

Mențiune: Dosarul se află la Tribunalul Municipiului București (TMB) și a fost consultat de G4 media.ro și Știrile TVR, în baza legii 544/2001, chiar pe 22 iulie, iar pe 23 iulie, reporterul a prezentat într-o știre TVR datele din denunțul condamnatului Mircea Drăghici.

Ca o coincidență, iată ce anunța sâmbătă seară pe pagina lui de FB Codrin Ștefănescu, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în noul partid înființat. „Să nu pierdeți emisiunea de mâine, ora 21.00, Realitatea Tv! Emisiunea “Culisele Statului Paralel” este moderată de Anca Alexandrescu, cu certitudine cel mai curajos jurnalist la ora actuală! O zic direct!

Mâine veți afla lucruri absolut cutremurătoare despre grupul de propagandă anti-România, despre cum e predată țara cu tot cu locuitorii săi, despre cum suntem sărăciți și împovărați in datorii la ordin extern! Și despre ce trebuie să facem cu toții, ca să nu se aleagă praful de tot, iremediabil!

Precizare: Dragnea nu a avut nicio reacție până acum pe cazul dat.

TVR, citat de capital.ro, arată că Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de acest subiect, însă prietena Irinei Tănase, cea care a fost cu ei în vacanță și care a fost audiată la DNA, spune că a făcut un credit și a achitat costurile aeronavei. Ea mai spune că plătește o rată lunară de 1.300 de lei, dar că, între timp, a rămas fără loc de muncă.

 

Foto: arhiva