Diverse

Întâmplări ciudate și lucruri necunoscute cu și despre spioni. Imagini și povești adevărate

Întâmplări ciudate și lucruri necunoscute cu și despre spioni. Imagini și povești adevărate

Unii spioni dispar sau mor în condiții imprevizibile. De-a lungul timpului au avut loc accidente și întâmplări bizare cu agenți secreți despre care adevărul a rămas bine ascuns. Câteva dintre acestea, mai puțin cunoscute publicului, le vom prezenta în continuare, la Infoactual.

Întâmplări ciudate și lucruri necunoscute cu și despre spioni. Imagini și povești adevărate

Doi ani, în perioada 2017-2019, au avut loc în capitala londoneză mai multe morţi misterioase în care victime au fost spioni, adică agenţi secreţi ruşi.

Poliţia din Surrey a confirmat că Dmitry Obretetskiy, în vârstă de 49 de ani, a murit la sfârşitul lunii noiembrie 2019, în urma unui incident petrecut în Oxshott, o localitate în apropiere de Londra.

Miliardarul a fost transportat la spital cu răni grave, după ce a fost lovit de o mașină chiar în timp ce-și plimba câinele. Trei vehicule au fost implicate în accidentul rutier. Pavel Borovkov, prieten al victimei, pune la îndoială circumstanţele morții lui Obretetskiy, scria EVZ la acea vreme.

Vom reda în cele ce urmează câteva cazuri bizare de-a dreptul, mai ales prin declarațiile date de oficialități.

Gareth Williams

În 2010, un spion MI6 pe nume Gareth Williams a fost găsit mort, cu trupul gol într-o geantă cu lacăt în apartamentul său din Londra. Poliția metropolitană a ajuns la concluzia că Williams s-a închis accidental în geantă și a murit din această cauză.

Nancy Wake

Nancy Wake a fost un agent secret care a servit Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a devenit cea mai căutată persoană de către Gestapo.

Printre isprăvile ei se numără tăierea cu judo a unui om până la moarte și parcurgerea a 310 mile pe bicicletă, fără a fi detectată, prin teritoriul german și punctele de control, pentru a înlocui codurile care fuseseră distruse într-un raid.

Spioni britanici

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, spionii britanici s-au dat drept false grupuri de caritate pentru a distribui jocuri speciale de monopoly prizonierilor de război aliați. Aceste jocuri conțineau busole, hărți, bani reali și alte instrumente utile pentru evadare.

Sehmat Khan

Sehmat Khan a fost o tânără indiancă și spioană care s-a căsătorit cu un ofițer al armatei pakistaneze în timpul războiului indo-pakistanez din 1971 pentru a obține informații confidențiale și care a sfârșit prin a salva mii de vieți prin furnizarea de informații despre un atac naval.

Rameshwar Nath Kao

Șeful spionajului indian Rameshwar Nath Kao a fost fotografiat doar de două ori în întreaga sa viață, iar spionii săi juniori erau numiți „Kaoboys”.

René Carmille

René Carmille a fost un expert în calculatoare cu cărți perforate și agent dublu francez, despre care se crede că a salvat mii de vieți prin sabotarea eforturilor naziștilor de a identifica cetățenii evrei.

În cele din urmă a fost descoperit, a rezistat torturii și a fost trimis într-un lagăr de concentrare, unde a murit în ianuarie 1945.

Roald Dahl

Romancierul britanic Roald Dahl a fost spion. El a sedus femei americane pentru Marea Britanie, uneori implorând să fie eliberat de misiuni, deoarece unele dintre femeile căsătorite erau prea „zburdalnice”.

Asta a fost înainte de a scrie „Charlie și fabrica de ciocolată”.

Christopher John Boyce

Christopher John Boyce a fost un spion al Uniunii Sovietice, condamnat la 40 de ani de închisoare.  În 1980, a evadat din închisoarea federală și a fost fugar timp de 1 an și 8 luni, timp în care a comis 17 jafuri bancare și a studiat aviația pentru a putea fugi în cele din urmă în Uniunea Sovietică de la acea vreme.

Krystyna Skarbek

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Krystyna Skarbek a devenit spion britanic și a făcut contrabandă cu rapoarte de informații și arme antitanc din Ungaria către Aliați.

Când a fost arestată de Gestapo, și-a mușcat limba suficient de tare încât să sângereze și i-a convins că are tuberculoză, ceea ce i-a făcut să o elibereze.

Avshalom Feinberg

Avshalom Feinberg a fost un spion israelian care i-a ajutat pe britanici să-i învingă pe otomani. Acesta a fost ucis de beduini în deșert. Soarta sa a fost necunoscută până după Războiul de Șase Zile din 1967, când rămășițele sale au fost găsite sub un palmier care crescuse din semințele de curmale din buzunarul său, pentru a marca locul în care se afla.

Kim Hyon Hui

În 1987, un spion nord-coreean pe nume Kim Hyon Hui a aruncat în aer zborul Korean Air 858, omorând 115 persoane. A fost condamnată la moarte, apoi grațiată, iar în cele din urmă s-a căsătorit cu unul dintre anchetatorii ei. Ei au împreună doi copii.

Și exemplele ar putea continua dar ne vom opri deocamdată aici.

Foto: pinterest